(DOC) Curtea de Apel Comrat a anulat decizia privind adaosurile la pensiile bătrânilor din Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

(DOC) Curtea de Apel Comrat a anulat decizia privind adaosurile la pensiile bătrânilor din Găgăuzia

Hotărârea Comitetului Executiv al Găgăuziei privind adaosurile lunare la pensie pentru unele categorie de pensionari, din fonduri extrabugetare finanțate de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost anulată ca fiind ilegală. Decizia a fost pronunțată pe 15 mai de Curtea de Apel Comrat. 

Potrivit deciziei judecătorești, Oficiul Teritorial Comrat al Cancelariei de Stat a solicitat anularea hotărârii aprobate de Comitetul Executiv privind sprijinul financiar suplimentar pentru unele categorii de pensionari din autonomia găgăuză. Completul de judecată de la Curtea de Apel Comrat, care a examinat cauza, a dat curs solicitării. Astfel, inițiativa aprobată de Comitetul Executiv a fost anulată ca fiind ilegală.

Decizia judecătorească poate fi contestată în termen de două luni la Curtea Supremă de Justiție.

Precizăm că, pe 6 octombrie, Comitetul Executiv a aprobat un „contract de sponsorizare”, privind sprijinuri financiare suplimentare pentru pensionarii din Găgăuzia, din fonduri extrabugetare. Astfel, persoanele din Găgăuzia care primesc o pensie mai mică de 3 000 de lei urmau să beneficieaze de plăți suplimentare, în valoare de 1 000 de lei, lunar.

Într-un mesaj pe rețelele de socializare, bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul a declarat că mijloacele financiare pentru adaosurile la pensii vor fi oferite de Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: