(DOC) Decizii CSE: procedurile de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor, simplificate
Full Article 2 minutes read

(DOC) Decizii CSE: procedurile de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor, simplificate

Procedurile de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor au fost simplificate. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, în ședința din 2 decembrie.

Un teren cu suprafața 0,4 ha a fost transmis din proprietatea „Moldsilva” în administrarea Serviciului Vamal, în scopul fluidizării traficului rutier și continuării lucrărilor de reabilitare și modernizare a postului vamal Sculeni, de la frontiera moldo-română. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Lucrările de modernizare a postului vamal Sculeni fac parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a birourilor vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, finanțat de Guvern, cu suportul Uniunii Europene.

De asemenea, Dispoziția CSE prevede simplificarea procedurilor de achiziție, proiectare, instalare și conectare a generatoarelor. Astfel, autoritățile publice vor expedia Agenției Achiziții Publice darea de seamă și decizia de atribuire a contractului ca rezultat al procedurii de negociere fără publicare, cu argumentarea necesității procurării urgente. Agenția Achiziții Publice va examina documentele recepționate timp de 24 ore de la primirea acestora.

Membrii CSE au mai decis alocarea Ministerului Apărării a 566,7 mii lei din Fondul de Intervenție al Guvernului, în vederea acordării  sporului  de  compensare  pentru  munca  prestată  în condiții de risc sporit pentru sănătate, pentru perioada 1 iulie – 5 decembrie 2022, a personalului detașat în Centrul Unic de Gestionare a Crizei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: