(DOC) Dodon are voie să vorbească cu presa. Însă comunicarea cu deputații și membrii PSRM e sub semnul întrebării
Full Article 3 minutes read

(DOC) Dodon are voie să vorbească cu presa. Însă comunicarea cu deputații și membrii PSRM e sub semnul întrebării

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, are dreptul să discute cu reprezentanții mass-media, însă are interdicția de a discuta cu persoanele care figurează în dosarul penal în care este învinuit, cu excepția peroanelor cu care locuiește împreună. Cel puțin asta reiese din decizia Curții de Apel (CA) Chișinău din 29 iulie, curent, făcută publică astăzi, 2 august, de fostul șef de stat.

Astfel, conform deciziei emise de Curtea de Apel Chișinău la 29 iulie, fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a fost interzis să iasă din locuință.

Totodată, instanța i-a interzis fostului șef de stat să comunice în direct sau prin intermediul telefonului cu persoanele care sunt implicate în cauza penală în care figurează sau să-i primească în locuința sa, cu excepția persoanelor care locuiesc împreună cu învinuitul.

La rândul său, Dodon este obligat să răspundă la semnalele telefonice ale ofițerului de urmărire penală și ale procurorului, cu prezentarea sa în fața organului respectiv sau la instanța de judecată la data, ora și locul solicitat.

De asemenea, fostul șef de stat este obligat să mențină în stare de funcționare mijloacele electronice de control, pe care s-a obligat să le poarte permanent.

(DOC) Dodon are voie să vorbească cu presa. Însă comunicarea cu deputații și membrii PSRM e sub semnul întrebării

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Dodon s-a arătat indignat după ce procurorul care îi gestionează cazul, Petru Iarmaliuc, a declarat, pe 29 iulie, că Igor Dodon ar avea interdicția de a ieși din domiciliu sau de a comunica cu alte persoane decât cu membrii familiei sale sau mama lui. „Nu poate să comunice cu nimeni, în afară de persoanele cu care locuiește în casă și mama sa”, a declarat atunci Iarmaliuc.

În context, fostul șef de stat a acuzat Procuratura Generală și procurorul Petru Iarmaliuc de „fals” și a cerut public de la PG și CSP să ia „măsuri urgente” în privința lui Petru Iarmaliuc.

„Printr-un comportament provocator și neprofesionist, în mod intenționat denaturează informația cu privire la urmărirea penală, fapt prin care ne prejudiciază ca parte în proces”, a menționat Dodon.

Contactată de NM pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a PG, Mariana Cherpec nu a răspuns, deocamdată, solicitărilor noastre.

Potrivit lui Dodon, astăzi, la 13:00, Curtea de Apel Chișinău urmează să explice dacă fostul șef de stat poate sau nu comunica cu colegii din PSRM și deputați. „Procurorul și Judecătoria Ciocana au evitat să dea un răspuns clar la întrebările formulate. Să vedem cum vor manipula de data aceasta”, a mai scris Dodon.

Amintim că Igor Dodon l-a contrazis public pe procurorul care îi gestionează cazul, Petru Iarmaliuc, după ce vineri, după decizia magistraților Curții de Apel, Iarmaliuc a declarat că lui Dodon i-a fost aplicată interdicția de a discuta cineva, în afară de persoanele cu care locuiește în casă. Într-un mesaj pe canalul său de Telegram, Dodon a declarat că ar avea, de fapt, voie să discute atât cu presa, cât și cu orice alte persoane. Fostul șef de stat l-a acuzat pe Iarmaliuc de „manipulare” și „fals” și a declarat că va publica decizia CA care îi va susține poziția. Contactat de NM, Petru Iarmaliuc nu a răspuns mesajelor noastre.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: