DOC Salarii mai mari decât cel al prim-ministrei. Guvernul a instituit o funcție nouă și caută 13 angajați
Full Article 2 minutes read

DOC Salarii mai mari decât cel al prim-ministrei. Guvernul a instituit o funcție nouă și caută 13 angajați

Noi funcții la Guvern. Executivul instituie funcția de secretar general adjunct la cele 13 ministere existente, pentru care va achita, anual, aproximativ 3,45 milioane lei sau un salariu lunar de 22 mii lei. Potrivit unui proiect de hotărâre supus dezbaterilor, noii angajați de la Guvern vor fi responsabili pe segmentul de realizare a activităților privind implementarea cerințelor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. De menționat că salariul este mai mare decât cel de care beneficiază, lunar, premierul Natalia Gavrilița. 

Potrivit proiectului de hotărâre supus dezbaterilor, Guvernul va institui, începând cu 1 ianuarie 2023, funcția de „secretar general adjunct al ministerului” la decizia conducătorului ministerului. Fiecare angajat care va accede în această funcție va beneficia, lunar, de un salariu de 22 de mii de lei.

Din aceeași dată, Guvernul propune instituirea Cabinetului secretarului general al Guvernului, în care vor activa doi angajați, precum și a unei funcții de secretar de stat. Pentru cele trei funcții, Executivul va achita, anual, salarii în valoare de aproximativ 600 mii lei.

Executivul anunță că, suplimentar, vor fi create și echipate locuri de muncă necesare pentru buna desfășurare a activității noilor angajați.

Potrivit Guvernului, proiectul a fost elaborat în scopul consolidării capacităților autorităților publice pe segmentul de realizare a activităților privind implementarea cerințelor de aderare la Uniunea Europeană.

Noile prevederi vor intra în vigoare după ce vor fi aprobate de Guvern, iar ulterior votate de Parlament și publicate în Monitorul Oficial.

Precizăm că acum aproape un an, premierul țării, Natalia Gavrilița, declara că are un salariu de 15-16 mii de lei, „la fel ca și președinta țării”. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Guvernului, Anastasia Taburceanu, a precizat că leafa premierului a rămas neschimbată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: