DOC Fracțiunea PAS anunță că va merge vineri la ședința parlamentului
Full Article 2 minutes read

DOC Fracțiunea PAS anunță că va merge vineri la ședința parlamentului

Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM” va fi prezentă în sala de plen a Parlamentului vineri, 5 iunie, ora 10:00. Anunțul a fost făcut de președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu pe 3 iunie.

Reprezentanții formațiunii au expediat o scrisoare președintei parlamentului, Zinaida Grecianîi și secretarului general al instituției, Adrian Albu, prin care îi informează că solicită continuarea/organizarea ședinței în plen, vineri, 5 iunie.

Urmare constatării îmbolnăvirii unui deputat cu virusul COVID-19 şi emiterea Dispoziției Președintelui Parlamentului nr. 59 din 22.05.2020, a fost anunțată o pauză pentru testarea deputaților, implicit, indirect a fost instituit un regim de autoizolare individuală.
Un simplu calcul matematic arată că perioada de autoizolare individuală a deputaților expiră la 4 iunie 2020”, se arată în declarație.

Potrivit parlamentarilor, întrucât ordinea de zi aprobată prin Decizia Biroului permanent 21 mai 2020 (completată suplimentar în ședința organului legislativ din 22 mai 2020) nu a fost examinată integral, continuarea ședinței plenului Parlamentului în ziua de vineri, 5 iunie a.c., este perfect legală și regulamentară.

„Anunțăm, pe această cale, că deputații Fracțiunii parlamentare a „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM” vor fi prezenți în sala de plen a Parlamentului vineri, 5 iunie a.c., pentru continuarea ședinței Parlamentului în vederea adoptării proiectelor de acte legislative necesare îndeplinirii condiţiilor stabilite prin Memorandumul încheiat cu Uniunea Europeană. Îndeplinirea acestor condiții va aduce Republicii Moldova 30 de milioane de euro – bani atât de necesari cetățenilor țării în aceste clipe foarte grele”, a precizat președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Gepostet von Partidul Acțiune și Solidaritate am Mittwoch, 3. Juni 2020

Amintim că deputații PAS și cei ai Platformei DA au solicitat, în repetate rânduri, convocarea ședinței legislativului și examinarea mai multor subiecte de interes public.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: