DOC Guvernul pregătește strategia de mediu până în anul 2033. Principalele prevederi
Full Article 2 minutes read

DOC Guvernul pregătește strategia de mediu până în anul 2033. Principalele prevederi

Autoritățile fac primii pași pentru a elabora Strategia de mediu până în anul 2023. Astfel, Guvernul propune pentru consultare și dezbatere publică elaborarea Strategiei.  

Autoritățile spun că strategia de mediu până în anul 2033 va fi documentul de politici cadru pentru domeniul protecției mediului care va include obiectivele naționale pentru 10 ani.

Obiectivele și prioritățile vor fi în următoarele subdomenii: bună guvernanță de mediu, prevenirea poluării mediului, protecția aerului atmosferic, gestionarea durabilă și protecția resurselor de apă, a resurselor de sol, a resurselor minerale utile, a biodiversității și ecosistemelor naturale, gestionarea integrată a deșeurilor și substanțelor chimice, biosecuritatea, atenuarea și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Potrivit autorităților, Strategia își propune ca scop reducerea rapidă a emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030 comparativ cu nivelurile din 1990 și obținerea neutralității climatice până în 2050.

Totodată, autoritățile își propun accelerarea tranziției către o economie circulară netoxică, în care creșterea este regenerativă, resursele sunt folosite eficient și sustenabil și se aplică ierarhia deșeurilor.

Propunerile și recomandările pe marginea proiectului Strategiei de mediu pot fi expediate până pe 30 septembrie la adresa de email: [email protected]


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: