DOC Moratoriul privind încadrarea personalului în funcțiile vacante din sectorul bugetar va fi prelungit
Full Article 2 minutes read

DOC Moratoriul privind încadrarea personalului în funcțiile vacante din sectorul bugetar va fi prelungit

Guvernul va aproba extinderea moratoriului temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar pe funcțiile vacante înregistrate la 30 noiembrie 2021. O decizie în acest sens urmează să fie aprobată de Executiv, în ședința din 29 decembrie. Cele mai multe locuri vacante sunt la Ministerul Afacerilor Interne – 1974, Ministerul Apărării-1541 și Ministerul Finanțelor – 599.

Numărul de funcții vacante în autoritățile publice locale pentru care se recomandă suspendarea încadrării este de 6315.

Potrivit unei note informative, raționalizarea cheltuielilor de personal în sectorul bugetar este necesară în condițiile constrângerilor financiare și pentru susținerea în continuare a reformelor sectoriale și administrative,

„În scopul unei gestionări mai bune a resurselor financiare disponibile, și a direcționării lor spre domeniile prioritare, se propune prelungirea moratoriului privind încadrarea personalului în sectorul bugetar pe funcțiile vacante înregistrate și pentru anul 2022. Se recomandă unităților administrativ-teritoriale, autorităților publice independente și Casei Naționale de Asigurări Sociale să suspende încadrarea personalului pe funcțiile vacante înregistrate la aceeași dată”, se arată în notă.

În același timp, prevederile proiectului admit posibilitatea încadrării, în perioada moratoriului, a personalului strict necesar realizării misiunii autorității publice sau în cazul reorganizărilor peste numărul de funcții vacante indicat, prin coordonarea cu Ministerul Finanțelor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: