(DOC) Noi decizii aprobate de CESP: De la 1 decembrie, instituțiile culturale își reiau activitatea în mod obișnuit
Full Article 1 minutes read

(DOC) Noi decizii aprobate de CESP: De la 1 decembrie, instituțiile culturale își reiau activitatea în mod obișnuit

Începând cu 1 decembrie se permite activitatea în regim obișnuit a teatrelor, sălilor de concert, cinematografelor de pe teritoriul municipiului Chișinău, însă cu prezentarea obligatorie a Certificatului COVID. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău, pe 23 noiembrie.

Conform aceleiași hotărâri, din 1 decembrie, se reia și activitatea bazinelor, centrelor sportive cu implementarea și monitorizarea respectării măsurilor de prevenire și control al infecției COVID-19. Totodată, Comisia cere Ministerului Sănătății să emită ordinul pentru efectuarea dozei booster, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Astfel, municipiul Chișinău trece de la „Alertă cod roșu” la „Alertă cod portocaliu” . La fel, începând cu 1 decembrie, Direcția Generală asistență medicală a Consiliului Municipal Chișinău va dispune sistarea graduală din circuitul COVID-19 a spitalelor clinice municipale. Potrivit  CESP, la Centrul COVID de la Moldexpo va fi sistat tratamentul pacienților infectați cu COVID, iar spațiile medicale vor fi conservate pentru potențiala reactivare imediată în caz de un nou val pandemic.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: