(DOC) Prejudicii morale de 800 000 lei pentru Domnica Manole. Decizia instanței
Full Article 1 minutes read

(DOC) Prejudicii morale de 800 000 lei pentru Domnica Manole. Decizia instanței

Republica Moldova va achita actualei președinte a Curții Constituționale Domnica Manole suma de 800.000 lei. Este vorba despre prejudicii morale, în urma atragerii ilegale la răspundere penală în anul 2017 pentru „pronunţarea unei sentinţe, decizii, încheieri sau hotărîri contrare legii”. Hotărârea a fost pronunțată, pe 8 februarie, de Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.

Amintim că Domnica Manole a fost judecată pentru faptul că în anul 2016, fiind judecător la Curtea de Apel, a anulat hotărârea Comisiei Electorale Centrale prin care a fost interzisă organizarea unui referendum ce ține de modificarea Constituției și revenirea la alegerea președintelui Republicii Moldova prin vot direct. Ca urmare, Manole a fost demisă din postul de judecător, pe numele său fiind pornit un dosar penal.

În anul 2019, Domnica Manole a fost achitată după ce procurorii au renunțat la acuzații.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: