(DOC) Primarul unui oraș din Râșcani riscă să fie demis. Concomitent cu funcția din primărie, a păzit un bancomat
Full Article 2 minutes read

(DOC) Primarul unui oraș din Râșcani riscă să fie demis. Concomitent cu funcția din primărie, a păzit un bancomat

Primarul orașului Costești, raionul Rîșcani, Nelu Glasu, a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate (ANI), după ce a exercitat concomitent mandatul de ales local și funcția de paznic al unui bancomat.

Potrivit ANI, primarul orașului Costești din raionul Rîșcani, care se află la al doilea mandat, a semnat un contract de prestări servicii cu ÎS Servicii Pază a MAI, filiala Rîșcani. Astfel, în același timp cu funcția de edil, el presta și servicii de pază, care presupuneau verificarea la indicația beneficiarului a integrității unui bancomat, amplasat în preajma primăriei.

Contractul a fost semnat pentru o perioadă de 12 luni, în anul 2020. Iar, pentru aceste servicii, primarul a încasat și o remunerare în mărime de peste 5000 de lei. În explicațiile oferite, primarul a recunoscut că a efectuat aceste servicii, menționând că nu le consideră drept încălcare, întrucât nu a încheiat cu IS Servicii Pază un contract individual de muncă, nu a fost angajatul acestei întreprinderi, nu a activat în această instituție, nu a cumulat funcții, iar „serviciul de asigurare a integrității Bancomatului a fost asigurat exclusiv în interesele locuitorilor”.

Inspectorul a contrazis argumentele acestuia, invocând prevederile legale, care interzic alte activități remunerate în funcția de demnitate publicăDacă decizia va rămâne definitivă, primarul riscă să fie demis și să fie privat de dreptul de a exercita o funcție publică pe durata a trei ani. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: