DOC Tauber ar putea rămâne fără fotoliul de deputat. ANI a depistat venituri nejustificate în mărime de peste 300 de mii de lei
Full Article 2 minutes read

DOC Tauber ar putea rămâne fără fotoliul de deputat. ANI a depistat venituri nejustificate în mărime de peste 300 de mii de lei

Deputata Marina Tauber, ajunsă în Parlament pe listele ex-Partidului „ȘOR”, declarat neconstituțional, ar putea rămâne fără mandatul de deputat. Se întâmplă după ce inspectorii de integritate au verificat averea declarată de parlamentară în perioada 2016-2018 și au depistat diferențe substanțiale, în mărime totală de aproape 325 de mii de lei, între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate. 

„Se constată existența diferenței substanțiale între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile realizate de către dna Marina Tauber pentru perioada 01.08.2016-31.12.2018, precum și caracterul nejustificat al deținerii acestei averi în mărime totală de 324 814,17 lei” – menționează Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în decizia emisă.

Autoritatea anunță că diferența substanțială a fost generată de alimentarea cu numerar a conturilor de card avute în gestiune, inclusiv de credit și achitarea serviciilor de către subiectul supus controlului.

ANI a precizat că cauza a fost expediată în instanța de judecată competentă spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

La fel, ANI a hotărât să o decadă pe Marina Tauber din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pe o perioadă de 3 ani din data rămânerii definitive a actului de constatare sau din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data încetării mandatului de deputat, cu înscrierea în Registrul de Stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Decizia poate fi contestată în termen de 30 de zile, la Curtea de Apel Chișinău.

Parlamentara nu a comentat deocamdată, hotărârea emisă de ANI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: