DOC Transportatorii vor protesta, din nou, pe 16 decembrie. Mai multe curse vor fi suspendate
Full Article 2 minutes read

DOC Transportatorii vor protesta, din nou, pe 16 decembrie. Mai multe curse vor fi suspendate

Transportatorii rutieri de persoane vor organiza un protest repetat joi, 16 decembrie 2021. Acesta se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, iar la manifestație vor participa aproximativ 200 mijloace de transport. Anunțul a fost făcut de către Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), pe 10 decembrie. Totodată, pe 16 decembrie, mai multe curse regulate își vor suspenda activitatea.

Potrivit liderului APOTA, manifestația se va desfășura în semn de protest față de acțiunile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și a Agenției Naționale Transport Auto (ANTA).

„Cerințele rămân aceleași. De la data ultimului protest și până în prezent, MIDR nu a întreprins nicio acțiune prescrisă de legislație pentru a efectua calculele necesare și a aproba un nou tarif pentru serviciile de transport și serviciile de autogară. MIDR nu a venit cu propuneri de a micșora din povara transportatorilor de a suporta cheltuielile excesive pe care le incasează gările, nu a venit cu măsuri eficiente de combatere a transportului ilicit, care inevitabil vor duce la majorarea coeficientului de îmbarcare în transportul legal, nu a anulat nici unul din actele ilegale emise de MEI în scopul protejării activității ilegale a gărilor”, se arată în declarația transportatorilor.

Mai mult, președintele Consiliului APOTA Oleg Alexa, acuză reprezentanții Ministerului și ANTA că ar proteja anumite scheme de corupție: „Chiar în perioada dintre protestele transportatorilor angajații ANTA și MIDR se implică în acte evidente de corupție și atacuri rider. Toate aceste acțiuni/inacțiuni ale MIDR demonstrează că schemele ilegale care au funcționat anii precedenți acum au fost preluate și se realizează la turații mai mari, iar interesele legale ale transportatorilor sunt ignorate”.

Oleg Alexa a mai anunțat că un număr mare de curse regulate își vor suspenda activitatea pe 16 decembrie.

Reprezentanții MIDR au menționat că vor reveni cu un comentariu mai târziu.

 

DOC Transportatorii vor protesta, din nou, pe 16 decembrie. Mai multe curse vor fi suspendate

APOTA

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: