(DOC) Un profesor din Nisporeni va fi următorul deputat al fracțiunii PAS. Averea lui Vasile Porțevschi
Full Article 2 minutes read

(DOC) Un profesor din Nisporeni va fi următorul deputat al fracțiunii PAS. Averea lui Vasile Porțevschi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act, în cadrul ședinței de astăzi, de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Instituția anunță va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat a candidatului supleant Porțevschi Vasile, de pe lista aceluiași partid.

Porțevschi Vasile va ocupa fotoliul de deputat al lui Vladimir Bolea, după ce cel din urmă a ales să conducă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, fiind promovat în funcția de ministru de prim-ministra Natalia Gavrilița. Potrivit CEC, Dimitrioglo Svetlana, care urma să vină în Parlament în locul lui Bolea, a scris o declarație prin care a refuzat mandatul de deputat.

Potrivit PAS, Porțevschi Vasile s-a născut în 1988. Acesta locuiește în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni și ocupă, la moment, funcția de președinte al Organizației Teritoriale Nisporeni PAS. Viitorul deputat este, de meserie, profesor. În prezent, acesta activează în calitate de cadru didactic în cadrul școlii profesionale din Nisporeni. Anterior, în 2012-2015, a ocupat funcția de consultant juridic în comuna Boldurești, în cadrul Consiliului Național de asistență juridică garantată de stat.

Potrivit declarației sale de avere, pe parcursul anului 2021, Porțevschi Vasile a obținut un venit în valoare de puțin peste 155 de mii de lei din activitatea sa în calitate de profesor și 1500 de lei cu titlu de indemnizație pentru consilieri. Totodată, în 2021, viitorul deputat a obținut, potrivit declarației de avere, 13.200 lei după ce a oferit servicii de consiliere unui deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Porțevschi mai declară o casă de locuit, în valoare aproximativă de 20 mii lei, obținută în anul 2014, în urma unei donații. La categoria datorii, viitorul parlamentar trece un credit în valoare de 260 mii lei, pe care l-a accesat anul trecut, în 2021, și pe care își asumă să-l întoarcă până în anul 2026.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: