(DOC) Un profesor din Nisporeni va fi următorul deputat al fracțiunii PAS. Averea lui Vasile Porțevschi
Full Article 2 minutes read

(DOC) Un profesor din Nisporeni va fi următorul deputat al fracțiunii PAS. Averea lui Vasile Porțevschi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act, în cadrul ședinței de astăzi, de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Instituția anunță va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat a candidatului supleant Porțevschi Vasile, de pe lista aceluiași partid.

Porțevschi Vasile va ocupa fotoliul de deputat al lui Vladimir Bolea, după ce cel din urmă a ales să conducă Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, fiind promovat în funcția de ministru de prim-ministra Natalia Gavrilița. Potrivit CEC, Dimitrioglo Svetlana, care urma să vină în Parlament în locul lui Bolea, a scris o declarație prin care a refuzat mandatul de deputat.

Potrivit PAS, Porțevschi Vasile s-a născut în 1988. Acesta locuiește în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni și ocupă, la moment, funcția de președinte al Organizației Teritoriale Nisporeni PAS. Viitorul deputat este, de meserie, profesor. În prezent, acesta activează în calitate de cadru didactic în cadrul școlii profesionale din Nisporeni. Anterior, în 2012-2015, a ocupat funcția de consultant juridic în comuna Boldurești, în cadrul Consiliului Național de asistență juridică garantată de stat.

Potrivit declarației sale de avere, pe parcursul anului 2021, Porțevschi Vasile a obținut un venit în valoare de puțin peste 155 de mii de lei din activitatea sa în calitate de profesor și 1500 de lei cu titlu de indemnizație pentru consilieri. Totodată, în 2021, viitorul deputat a obținut, potrivit declarației de avere, 13.200 lei după ce a oferit servicii de consiliere unui deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Porțevschi mai declară o casă de locuit, în valoare aproximativă de 20 mii lei, obținută în anul 2014, în urma unei donații. La categoria datorii, viitorul parlamentar trece un credit în valoare de 260 mii lei, pe care l-a accesat anul trecut, în 2021, și pe care își asumă să-l întoarcă până în anul 2026.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: