unimedia.info

(DOC) Uzina Metalurgică din Râbnița va primi autorizație de mediu privind gestionarea deşeurilor valabilă până în octombrie

Uzina metalurgică din Râbnița va obține autorizație de mediu pentru gestionarea deșeurilor, valabilă până în data de 30 septembrie 2023. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), întrunită în ședință pe 3 aprilie.

Potrivit deciziei CSE, „Uzina Metalurgică Moldovenească” va executa obligația de raportare a emisiilor de poluanți până în data de 30 aprilie 2023.

Știre în curs de actualizare

Amintim că, la sfârșitul lunii august 2022, Agenția de mediu a refuzat să acorde autorizație de mediu pentru gestionarea deșeurilor Uzinei Metalurgică de la Râbnița, din cauza constatării unor neconformități și necesitatea de ajustare a condițiilor tehnice. Ulterior, CSE a prelungit termenul de valabilitate al autorizației.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Le Figaro

Noua Caledonie, teritoriu francez, ar putea deveni stat. Însă nu va obține independență deplină

Susținătorii și opozanții independenței teritoriului francez de peste mări Noua Caledonie, situat pe un arhipelag din Oceanul Pacific, au semnat pe 12 iulie un acord privind crearea unui nou stat. Acordul prevede că Noua Caledonie va obține autonomie, dar nu și independență deplină față de Franța. Înainte ca documentul privind noul stat să intre în vigoare, acesta trebuie să fie aprobat de Parlamentul Franței și prin referendum în Noua Caledonie.

Potrivit ziarului Le Figaro, acordul prevede că Noua Caledonie va rămâne sub controlul Franței, dar va obține statutul de stat, consacrat în Constituția franceză. „Nu există analogii pentru un astfel de aranjament statal în lume”, notează publicația, adăugând că acordul va fi supus unui referendum, care va avea loc în 2026. Ulterior, în Noua Caledonie vor avea loc alegeri.

Acordul prevede că locuitorii Noii Caledonii vor avea dreptul la dublă cetățenie — caledoniană și franceză — însă cetățenia caledoniană va fi inseparabilă de cea franceză. Statul Noua Caledonie va primi competența de a-și construi în mod independent relațiile internaționale, iar Franța se angajează să ofere sprijin pentru dezvoltarea economică a noului stat.

În plus, acordul stabilește un plan de redresare a economiei insulei, care include, printre altele, reluarea și extinderea extracției și prelucrării nichelului — principala resursă naturală a teritoriului.

Conform DW, Franța a instaurat controlul asupra Noii Caledonii în anul 1853, iar în 1946 i-a acordat acestui teritoriu colonial statutul de posesiune franceză de peste mări. Noua Caledonie este al treilea cel mai important producător de nichel din lume, însă industria se află în stare de criză, iar unul din cinci locuitori ai teritoriului trăiește sub pragul sărăciei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: