Dodon a promulgat „Legea miliardului” și cea privind micșorarea vîrstei de pensionare
Full Article 2 minutes read

Dodon a promulgat „Legea miliardului” și cea privind micșorarea vîrstei de pensionare

Președintele în exercițiu Igor Dodon a promulgat deja mai multe legi care au fost votate în lectura a doua în parlament. Este vorba despre mai multe inițiative criticate dur de opoziție: așa-numita „lege a miliardului”, cea privind reducerea vârstei de pensionare, legile privind statutul Găgăuziei, legea privind funcționarea limbilor și cea privind Codul serviciilor media audiovizuale.

În cadrul ediției din 18 decembrie a platformei online „Președintele Igor Dodon răspunde”, șeful statului a precizat că opoziția parlamentară are posibilitatea să anuleze legile la Curtea Constituțională.

„Anularea “legii miliardului” este criticată de cei care au furat miliardul. Inclusiv dl Filip era ministru, Candu, dna Sandu a votat pentru această lege ca să fie pusă pe umerii cetățenilor. Anularea acestei legi a fost un obiectiv al meu pe tot mandatul de președinte. Și dvs, stimați deputați PAS și DA, ați promis. Mai înțeleg Filip și Candu – niciodată nu au vorbit de anularea legii miliardului. Acolo sunt cele mai mari interese, Procuratura va explica. Dar PAS și DA, ați ieșit în fața Parlamentului, ați protestat cerând anularea. Vreți să mergeți la curte să contestați? Mergeți, anulați. Oamenii să vadă cine a pus din nou miliardul pe umerii lor”, a declarat Dodon.

În cazul legii care micșorează vârsta de pensionare, Igor Dodon a explicat că PSRM și opoziția au viziuni diferite.

“Numărul de pensionari în Moldova este mai mare decât numărul celor care muncesc. Oponenții noștri au decis să facă mai puțini pensionari. Adică să moară, să nu ajungă la pensionare. Abordarea noastră este alta”, a mai spus Igor Dodon.

***

Fracțiunea PAS nu exclude că va depune sesizări la Curtea Constituțională, pentru a solicita suspendarea acestora. „Cert este că nicidecum nu vom lăsa ca legile adoptate cu încălcarea Constituției să rămână în vigoare”, a declarat pe 18 decembrie deputatul Sergiu Litvinenco.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: