Dodon are soluția pentru „criza profundă“. Ce le-a spus jurnaliștilor ruși după demisia Nataliei Gavrilița din fruntea Guvernului
Full Article 2 minutes read

Dodon are soluția pentru „criza profundă“. Ce le-a spus jurnaliștilor ruși după demisia Nataliei Gavrilița din fruntea Guvernului

Fostul președinte Igor Dodon a comentat anunțul demisiei prim-ministrei Natalia Gavrilița. Într-un răspuns pentru agenția TASS, ex-președintele a spus că pentru depășirea „crizei profunde în care se află țara” demisia guvernului nu este suficientă, fiind nevoie de alegeri parlamentare anticipate.

Am spus de mult timp că guvernul Nataliei Gavrilița eșuează și poartă vina pentru situația dificilă în care se află țara noastră. Totuși, demisia sa nu este suficientă: pentru a scoate țara dintr-o criză profundă, avem nevoie de o schimbare completă a puterii prin alegeri parlamentare anticipate, asupra cărora aproape toate partidele de opoziție insistă”, a declarat Dodon.

***

Menționăm că Natalia Gavrilița și-a anunțat pe 10 februarie demisia din funcția de prim-ministru. „Am avut onoarea să fiu prim-ministru a acești țări. Voi rămâne în slujba poporului alătura de echipă. Eu cred în Moldova, eu cred că o să trecem cu bine peste încercările acestor vremuri. Plec de la conducerea Guvernului cu inima împăcată”, a adăugat Gavrilița.

Președinta Maia Sandu a convocat pentru consultări fracțiunile parlamentare.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că nu va participa la ședință, întrucât aceasta a fost anunțat cu mai puțin de o oră înainte să aibă loc. Pe de altă parte, deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a dat curs invitației. Ulterior, Tauber a declarat că „invitația nu a fost serioasă”, întrucât a avut loc cu 15 minute înainte de întrevedere. În același timp, Partidul „ȘOR” a anunțat că îl propune pe Ilan Șor la funcția de premier.

Ulterior, Maia Sandu a desemnat candidatura lui Dorin Recean pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Alături de Maia Sandu și Igor Grosu, Recean a spus că va purcede imediat la formarea garniturii guvernamentale.

„Vom purcede imediat la acțiuni pe 3 dimensiuni cele mai importante: ordine și disciplină, să avem o nouă viață pentru economie și pacea și stabilitatea”, a precizat el.

Mai multe detalii despre cine este Dorin Recean, candidatul desemnat la funcția de prim-ministru Aici: CV, avere și controverse.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: