Dodon confirmă că va pleca în Rusia, însă nu ca să se întâlnească cu Șor: „Am cumpărat bilete cu 30 de zile în urmă”
Full Article 4 minutes read

Dodon confirmă că va pleca în Rusia, însă nu ca să se întâlnească cu Șor: „Am cumpărat bilete cu 30 de zile în urmă”

Secretarul executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, urmează să plece în Federația Rusă, mai exact în capitala regiunii Tatarstan, Kazan. Precizarea fost făcută de socialist pe 10 noiembrie, în cadrul emisiunii sale online „În direct cu Igor Dodon”, după ce în presă au apărut informații că acesta urmează să plece la Moscova pentru a se întâlni cu oligarhul fugar Ilan Șor. Liderul PSRM a declarat că „nu are de gând” să se întâlnească cu Șor și a precizat că va călători la Kazan pentru a-și vizita doi dintre feciorii săi, care își fac studiile acolo.

În cadrul emisiunii sale săptămânale, Igor Dodon a comentat informațiile potrivit cărora ar urma să se întâlnească, împreună cu deputații socialiști Adrian Albu și Bogdan Țîrdea, cu Ilan Șor, la Moscova.

Au fost foarte multe știri în aceste zile. Din nou, manipulări că plec, mă întâlnesc nu știu cu cine și așa mai departe. În primul rând, eu nu am de gând și nicio dorință să mă văd cu Șor sau cu  Plahotniuc. Eu repet poziția pe care am spus-o anterior, Partidul „ȘOR” a fost creat de Plahotniuc împotriva socialiștilor, în anul 2018. Pentru ca în 2019, la alegeri parlamentare, socialiștii să nu obțină 40 și ceva de mandate”, a declarat el.

Totuși, Dodon a recunoscut că va pleca în Rusia, mai exact în orașul Kazan, pentru a-și vizita doi dintre feciori, care își fac studiile acolo. Socialistul nu a precizat când va pleca, însă a spus că și-ar fi cumpărat bilete de avion spre această direcți cu o lună în urmă.

Ca să nu fie interpretări: încă o lună în urmă, pe data de 10 octombrie, eu cu soția și mezinul ne-am cumpărat bilete să zburăm la Kazan, unde își fac studiile doi feciori ai mei. Feciorul e cursul II la universitate, feciorul cel mijlociu e clasa a X-a la liceu. Pentru că săptămâna viitoare este ziua de naștere a feciorului. (…) Eu știam că voi cunoașteți acest lucru pentru că am cumpărat bilete cu 30 de zile în urmă. Și eu știu că fiecare companie avia este obligată să raporteze când apare familia Dodon, de aceea voi încă de 30 de zile în urmă știți lucrul ăsta. De ce n-ați spus cu 30 de zile în urmă? De ce legați acum de nu știu ce? De ce faceți niște scenarii teribile și încercați să duceți în eroare opinia publică?”, a spus socialistul.

***

Menționăm că reacția vine după ce, pe 8 noiembrie, presa a scris că Ilan Șor – condamnat la 15 ani de pușcărie în dosarul „frauda bancară“, a zburat din Tel Aviv spre Istanbul, iar de acolo spre Moscova pentru o întrevedere. Mai mult, la întâlnire urmau să participe deputații socialiști Adrian Albu și Bogdan Țîrdea, precum și secretarul executiv PSRM Igor Dodon.

Într-o reacție pentru NM, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Carmena Sterpu, a negat că cei trei socialiști ar urma să se întâlnească, la Moscova, cu Șor. „Fake news” – așa comentat Sterpu informațiile apărute în presă. Totuși, în aceiași zi, Albu și Țîrdea au confirmat că se află în capitala rusă, unde au participat la o reuniune a Comunității Statelor Independente. Pe de altă parte, ei au infirmat că ar urma să se vadă cu Ilan Șor. (Detalii – AICI). De menționat că presa a scris că Dodon ar urma să plece spre Moscova pe 9 noiembrie, însă politicianul s-a aflat în țară atunci, cel puțin în prima parte a zilei. În dimineața zilei, Igor Dodon a susținut o conferință de presă la sediul PSRM din Chișinău.

Tot pe 9 noiembrie, autoritățile de la Tel Aviv au confirmat că Ilan Șor a părăsit Israelul cu un avion privat, însă destinația nu este cunoscută. Totodată, șeful şeful Centrului de cooperare poliţienească internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Viorel Ţentiu a precizat că pe 6 noiembrie, ziua în care Șor a părăsit Israelul, tuturor statelor membre ale Interpol, printre care se numără și Rusia, le-a fost solicitat să-l rețină pe fugar în cazul în care se va afla pe teritoriul lor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: