Dodon confirmă: „Sper foarte mult că domnul Golovatiuc va deveni ambasador al Moldovei în Federația Rusă”
Full Article 3 minutes read

Dodon confirmă: „Sper foarte mult că domnul Golovatiuc va deveni ambasador al Moldovei în Federația Rusă”

Președintele în exercițiu Igor Dodon a confirmat că intenționează să îl numească pe deputatul PSRM Vladimir Golovatiuc în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 11 decembrie a emisiunii „Președintele Igor Dodon răspunde”.

Reacția vine după ce publicația Kommersant a scris că Vladimir Golovatiuc urmează să îl înlocuiască pe Andrei Neguța.

„Da, eu pot să confirm. Săptămâna aceasta a fost retras dl Neguța și am spus acest lucru. Și într-adevăr, au fost transmise solicitările pentru a obține agremanul de la partea rusă pentru dl Golovatiuc, președintele Comisiei buget, economie și finanțe din parlament. Eu cred că toți, și oponenții noștri politici din parlament, recunosc că este o persoană foarte profesionistă, care a fost și profesor la Universitatea din Sankt Petersburg. Este un economist de carieră. Și un politician de carieră. Și a fost președintele mai multor grupuri parlamentare și cred că este persoana care poate asigura un nou nivel al relațiilor bilaterale cu Federația Rusă”, a precizat Dodon.

Igor Dodon a precizat că a discutat, preventiv, cu partenerii din Rusia despre această candidatură.

„Sper foarte mult că dl Golovatiuc va deveni ambasador al Moldovei în Federația Rusă. Cine va semna, eu sau doamna Maia Sandu, depinde cât de repede se vor mișca cu toate actele. Dar cred că indiferent cine va semna, nu trebuie să punem sub semnul întrebării capacitatea domnului Golovatiuc de a dezvolta relațiile bilaterale cu Federația Rusă”, a conchis Dodon.

***

Precizăm că, pe 9 decembrie, la aproape o săptămână de la izbucnirea scandalului cu anabolizantele diplomatice depistate la vama Palanca, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat în ședința Guvernului. Premierul Ion Chicu a spus că decizia vine în contextul „actului rușinos” cu implicarea mașinii Ambasadei Moldovei la Moscova.

Decizia a fost luată după ce, la punctul de trecere al frontierei Palanca, într-un microbuz arondat de Ambasada Republicii Moldova în Rusia, au fost depistate anabolizante. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei. PCCOCS a dispus învinuirea șoferului pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante și substanțe psihotrope și a solicitat punerea acestuia în arest pentru 30 de zile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: