Dodon, despre revenirea în Parlament: „Mi-aș dori să devin deputat nu pe ușa din spate”
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre revenirea în Parlament: „Mi-aș dori să devin deputat nu pe ușa din spate”

Președintele Partidului Socialiștilor  (PSRM) susține că, dacă va decide să acceadă în Parlament în calitate de deputat, atunci o va face pe ușa din față și nu pe cea din spate. Igor Dodon a respins orice fel de scenarii speculate de oponenții săi, potrivit cărora, acum se pregătește depunerea unui mandat de deputat ales într-o circumscripție electorală pentru a-i permite să candideze la funcția de deputat.

„Eu mi-aș dori să devin deputat în Parlament, dacă voi deveni, nu pe ușa din spate, ci pe ușa din față. Toate schemele care încearcă cineva să le lanseze că cineva din deputați își va da demisia pentru a-mi deschide mie calea de a învinge pe circumscripție, în nordul sau în sudul țării sunt doar speculații”, a declarat Dodon în cadrul ediției din 9 martie a emisiunii „Puterea a patra” moderată de Gheorghe Gonța.

Socialistul a mai spus că nu va candida la funcția de deputat nici pe o circumscripție din nordul țării, nici din sudul țării.

„Eu rămân ferm pe poziția că anul acesta vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, cel mai probabil. Și PSRM, în frunte cu liderul partidului, va avea un rezultat foarte bun și va intra în parlament cu un rezultat nu mai rău decât la ultimele scrutine electorale”, a mai spus politicianul.

Reacția vine după ce, pe 11 februarie, liderul formațiunii „Partidul Nostru” a declarat că deputata socialistă Irina Lozovan, cea care a câştigat circumscripţia Ocnița în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, va demisiona. În acest mod, în circumscripţia respectivă vor organizate alegeri anticipate, iar Igor Dodon va obţine mandatul de parlamentar.

Renato Usatîi este de părere că socialiștii, de fapt, nu-și doresc desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate.

***

Amintim că, la începutul lunii februarie, Igor Dodon a declarat ferm că, în luna iunie, vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Acesta a precizat și data posibilă pentru desfășurarea scrutinului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: