Dodon, despre votul din diaspora: Sau dăm posibilitate tuturor, sau nimănui
Full Article 2 minutes read

Dodon, despre votul din diaspora: Sau dăm posibilitate tuturor, sau nimănui

Igor Dodon susține că atât alegătorii din est, cât și cei din vest, trebuie să aibă posibilitatea să-și exercite dreptul la vot în cadrul scrutinului parlamentar din 11 iulie. În cadrul ediției din 14 mai a platformei online „Președintele răspunde”, liderul socialiștilor a dat de înțeles că moldovenii stabiliți în unele țări ar fi tratați preferențial.

Președintele Partidului Socialiștilor a declarat că toți cetățenii moldoveni din diaspora trebuie tratați la fel.

„Știm că în ultimii 10 ani s-au deschis secții de vot cu prioritate în Vest și mai puține în Rusia, dar este prerogativa Comisiei Electorale Centrale. Nu vreau să dau aprecieri, fiindcă orice declarație va fi interpretată că fac presiuni asupra CEC-ului sau guvernului. Vor decide ei, însă eu consider că trebuie acordată posibilitatea de a vota tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Și la est și la vest. Sau nimănui. Sau tuturor. Dar să pui pe unii în situații preferențiale față de alții… nu se poate. Să dăm posibilitate celor din Italia, iar celor din Surgut sau Soci să nu dăm – nu este corect”, a conchis socialistul.

Alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. Moldovenii din diaspora se pot înregistra prealabil pe pagina oficială a Comisiei Electorale Centrale, cec.md, sau prin depunerea unei cereri scrise, prezentându-se fizic la sediul organului electoral din Chișinău. În funcție de numărul de solicitări, CEC va decide câte secții de votare vor fi deschise în fiecare țară și va determina numărul estimativ al buletinelor de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: