Dodon: Din luna septembrie, Moldovagaz va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali
Full Article 1 minutes read

Dodon: Din luna septembrie, Moldovagaz va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali

Din luna septembrie, compania „Moldovagaz” va iniția reducerea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali. Despre acest lucru a anunțat președintele Igor Dodon după o întrevedere cu Vadim Ceban, președintele consiliului de administrație al S.A „Moldovagaz”.

Totodată, aceștia au discutat despre inițierea negocierilor cu „Gazprom” cu privire la semnarea unui contract de trei ani, dar și despre ajustarea programului de investiții și de gazificare a localităților țării în anul 2020. „Este vorba despre necesitatea de a majora cu 34 milioane de lei suma planificată – de la 18 până la 52 milioane de lei”, a declarat Dodon.

De asemenea, aceștia au abordat și problema datoriilor pentru gazele naturale, inclusiv ale regiunii transnistrene, dar și chestiunile ce țin de implementarea celui de-al treilea pachet energetic al Uniunii Europene.

Precizăm că recent a fost dat în exploatare gazoductul Ungheni-Chișinău, care are o capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: