Dodon, nemulțumit că rămâne în arest la domiciliu, spune că va ataca decizia: „Procurorii nu au prezentat motive”
Full Article 3 minutes read

Dodon, nemulțumit că rămâne în arest la domiciliu, spune că va ataca decizia: „Procurorii nu au prezentat motive”

După ce instanța a decis că Igor Dodon va rămâne încă 30 de zile în arest la domiciliu, fostul șef de stat spune că hotărârea „nu este surprinzătoare” pentru el și o va ataca cu recurs. 

Pe pagina sa de Facebook, ex-președintele Republicii Moldova a menționat că a „admis că va fi anume această” decizie a magistraților.

„Hotărârea de astăzi nu este una surprinzătoare pentru noi. Am admis că va fi anume aceasta. Totodată, cererea procurorilor de a înăspri condițiile arestului la domiciliu a fost respinsă”, a scris Dodon.

La fel, el a menționat că decizia de astăzi va fi atacată cu recurs „deoarece procurorii nu au prezentat motive pentru prelungirea arestului la domiciliu”.

„Așteptăm, de asemenea, și noi presiuni la adresa persoanelor apropiate mie și la adresa Partidului Socialiștilor. Cunoaștem despre existența unor astfel de planuri la conducerea țării. Noi, împreună cu echipa, vom face față noilor provocări și, chiar în cele mai negative scenarii, vom găsi ieșire din situație”, a mai adăugat fostul șef de stat.

***

În dimineața zilei de 21 iulie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit arestul la domiciliu pe numele lui Dodon cu încă 30 de zile.

Procuratura Generală a precizat că magistrații au menținut aceleași restricții din mandatul anterior, deși procurorii au solicitat aplicarea restricției cu privire la limitarea convorbirilor telefonice, recepționării și expedierii trimiterilor poștale și utilizării altor mijloace de comunicare.

„Având în vedere că solicitarea procurorilor a fost respinsă de către judecătorul de instrucție, procurorii anticorupție urmează să conteste decizia instanței cu recurs la Curtea de Apel Chișinău”, a declarat Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt de la Procuratura Generală, pentru NM.

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Igor Dodon pledează nevinovat și califică dosarele deschise pe numele său drept „politice”. Potrivit lui, acuzațiile au fost înaintate „la comandă”.

Anterior, președinta Maia Sandu s-a referit la reținerea și percheziționarea în cazul lui Igor Dodon. Șefa statului a menționat că procurorii trebuie să respecte legea cu strictețe. Despre acuzația lui Igor Dodon, potrivit căruia în spatele acestor acțiuni ar fi Maia Sandu, coordonată de „Ambasada SUA”, șefa statului a răspuns: „Omului îi place să se victimizeze, întreg universul stă în spatele acestor acțiuni”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: