Sandu, despre reținerea lui Dodon chiar de ziua ei: „Este un pic ciudat, îi înțeleg pe cei care și-au pus această întrebare”
Full Article 2 minutes read

Sandu, despre reținerea lui Dodon chiar de ziua ei: „Este un pic ciudat, îi înțeleg pe cei care și-au pus această întrebare”

Președinta țării Maia Sandu consideră că este „un pic ciudat” faptul că Igor Dodon a fost percheziționat și reținut chiar în ziua în care ea a împlinit 50 de ani. În cadrul ediției din 30 mai a emisiunii „În Profunzime” de la PRO TV, șefa statului a reiterat faptul că procurorii trebuie să respecte legea cu strictețe.

Maia Sandu a reiterat că nu știa despre acțiunile procesuale față de Igor Dodon și a aflat din presă despre cele întâmplate, în timp ce se afla în SUA: „Nu, eu nu am fost informată. Eram în afara țării. Am aflat despre aceste acțiuni în momentul în care am citit presa. Nu am fost informată de către SIS. Nu spun că trebuia să fiu informată, ci că orice cercetare pe fapte de corupție, soldată cu arest trebuie să fie foarte bine argumentată”, a precizat președinta țării.

Despre acuzația lui Igor Dodon, potrivit căruia în spatele acestor acțiuni ar fi Maia Sandu, coordonată de „Ambasada SUA”, șefa statului a răspuns: „Omului îi place să se victimizeze, întreg universul stă în spatele acestor acțiuni”.

Totodată, Maia Sandu a menționat că și ei i se pare ciudat că perchezițiile și reținerea fostului președinte Igor Dodon au avut loc chiar de ziua ei.

„Este un pic ciudat, eu îi înțeleg pe cei care și-au pus această întrebare. Bănuiesc că procurorii nici nu sunt obligați și nici nu au știut. Dar e un pic ciudat. De aceea, e bine ca să nu apară nicio întrebare: să fie făcute strict în conformitate cu legea. Să nu ne întrebăm de ce a apărut în presă înainte să comunice Procuratura”, a spus Sandu.

***

Amintim că Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai. El este acuzat de îmbogățire ilicită, trădare de patrie, finanțare ilegală a partidului și corupție pasivă. Ulterior, el a fost plasat, prin decizia instanței de judecată, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Procurorii și avocații au contestat decizia: primii solicită plasarea lui Dodon în izolator, iar apărătorii – eliberarea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: