„Dodon și-a cumpărat cel mai scump model de iPhone pe banii statului”. Șeful PSRM i-a cerut Maiei Sandu să dezmintă informația
Full Article 2 minutes read

„Dodon și-a cumpărat cel mai scump model de iPhone pe banii statului”. Șeful PSRM i-a cerut Maiei Sandu să dezmintă informația

Igor Dodon o acuză pe Maia Sandu de lansarea unui fals și îi cere să dezmintă informația. Reacția vine după ce Sandu a declarat că ex-președintele și-a cumpărat telefon din banii publici.

Anterior, Sandu a spus că Dodon a cumpărat cel mai scump model de iPhone, în toamna anului trecut, cu bani publici. Și acest lucru, potrivit Maiei Sandu, poate fi văzut în rapoartele administrației prezidențiale.

„Pentru a acoperi eșecurile în activitatea instituției prezidențiale, dar și scandalurile în lanț legate de echipa milionarilor cu companii offshore de la Președinție, și achizițiile de flori și covoare pentru șeful statului, doamna Maia Sandu lansează minciuni în spațiul public legate de predecesorul său. Una dintre minciunile recente este despre un telefon mobil, care ar fi fost procurat de instituția prezidențială pentru fostul șef al statului.

Potrivit unui comunicat de presă emis de partidul socialist, „această informație reprezintă un fals grosolan. Igor Dodon îi cere Maiei Sandu să dezmintă informația, ori să prezinte probe despre existența unei astfel de achiziții.

„În mandatul prezidențial al domnului Igor Dodon, Președinția nu a procurat niciodată telefon mobil pentru șeful statului,” se mai arată în comunicat.

Amintim că planul de „achiziții de bunuri, lucrări și servicii” pentru 2021, publicat de administrația președintelui Maia Sandu, a provocat un val de critici. Socialiștii și mass-media din apropierea lor au criticat planul, în special, pentru cheltuielile excesive pentru flori și covoare. Socialiștii și-au exprimat apoi indignarea față de faptul că planul include sume prea mari pentru achiziționarea de flori (280 mii lei) și covoare (194 mii lei).

Sandu, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, a spus că s-a făcut o greșeală în plan, iar 194 de mii de lei sunt destinate să cumpere nu covoare, ci mobilier suplimentar pentru clădirea prezidențială, dar apoi această parte a cheltuielilor a exclusă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: