Dodon și-a înregistrat emisiunea în incinta ambasadei de la Moscova. MAIE cere explicații
Full Article 2 minutes read

Dodon și-a înregistrat emisiunea în incinta ambasadei de la Moscova. MAIE cere explicații

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a autosesizat din materialul video publicat pe rețelele sociale și a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea diplomatică a Republicii Moldova de la Moscova. Reacția vine după ce președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon a înregistrat emisiunea sa săptămânală în incinta amabasadei.

Reacția vine după ce fostul viceministru de Externe Iulian Groza a criticat acțiunile lui Igor Dodon.

„Probabil Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusia are un contract de locațiune semnat cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova sau cu Dodon Igor. Chiar dacă ar exista (ceea ce ar fi foarte neordinar), întrebarea mea indiferent de situație este: de când Misiunile Diplomatice ale Republicii Moldova sunt folosite pe post de locație pentru activități de informare politică, (să nu zic de propagandă politică de partid)?”, a scris Groza pe pagina sa de Facebook și a calificat gestul drept „un nou act de sfidare a autorității statului și politizare a instituțiilor sale”.

Oficialul a mai scris că se așteaptă la o reacție din partea MAEIE și la anumite sancțiuni ale responsabililor de la Ambasadă, pentru atragerea unei instituții diplomatice în activități politice.

Probabil Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusia are un contract de locațiune semnat cu Partidul Socialiștilor…

Publicată de Iulian Groza pe Vineri, 2 aprilie 2021

La rândul său, purtătorul de cuvânt al MAIE Daniel Vodă a publicat un comentariu la postarea fostului viceministru de Externe.

„MAEIE nu a recepționat o solicitare privind realizarea unui vlog de la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă.  MAEIE s-a autosesizat din materialul video publicat pe rețelele sociale și a solicitat explicațiile de rigoare de la misiunea noastră diplomatică de la Moscova. Este binecunoscut faptul că serviciul diplomatic este în afara polemicilor politice. Lucrăm în serviciul cetățenilor Republicii Moldova”, a scris Vodă.

Amintim că Igor Dodon a efectuat o vizită de două zile la Moscova. Acesta nu a renunțat însă la tradiționala ediție de vineri a emisiunii sale „Președintele răspunde”. În ediția publicată în dimineața de 2 aprilie, Dodon a menționat că se află în sediul ambasadei Republicii Moldova de la Moscova.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia este Vladimir Golovatiuc, fost deputat PSRM și candidatul propus de majoritatea parlamentară (PSRM și Platforma „Pentru Moldova”) la funcția de prim-ministru.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: