Dodon și alți doi potențiali candidați pot începe colectarea de semnături. CEC a înregistrat încă trei grupuri de inițiativă
Full Article 2 minutes read

Dodon și alți doi potențiali candidați pot începe colectarea de semnături. CEC a înregistrat încă trei grupuri de inițiativă

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat 3 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova. Printre acestea este și cea pentru susținerea lui Igor Dodon.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a examinat în cadrul ședinței din 11 septembrie cererile de înregistrare a 3 grupuri de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea susținerii candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Astfel, au fost înregistrate grupurile de inițiativă pentru susținerea lui:

·         Igor Dodon, candidat independent

·         Serghei Toma, candidat desemnat de Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;

·         Alexandr Kalinin, candidat independent

CEC a eliberat membrilor grupurilor de inițiativă legitimații și liste de subscripție, în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Grupurile de inițiativă vor colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020. Aceștia trebuie să adune cel puțin 15 000 de semnături şi nu mai mult de 25.000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova. Se consideră conforme cu această prevedere unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.

Printre cei care au prezentat până acum listele cu semnături sunt liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi, liderul Partidului Pro Moldova Andrian Candu și liderul Platformei DA Andrei Năstase.

Alegerile prezidențiale sunt programate pentru 1 noiembrie. Perioada de desemnare și colectare a semnăturilor susținătorilor candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova este 1 septembrie – 1 octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: