Dodon susține că nu va permite cetățenilor străini să cumpere terenuri agricole în Moldova
Full Article 1 minutes read

Dodon susține că nu va permite cetățenilor străini să cumpere terenuri agricole în Moldova

Președintele Igor Dodon afirmă că nu va susține liberalizarea pieței funciare astfel încât cetățenii străini care vin în Republica Moldova să poată procura terenuri agricole. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune.

„Cel mai scump ce avem în Republica Moldova sunt oamenii și pământul. Noi nu trebuie să permitem și nu vom permite, cel puțin atâta timp cât sunt eu președinte, voi bloca încercarea de a da drepturi cetățenilor străini să cumpere pământuri”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului susține că doar cetățenii Republicii Moldova și întreprinderile rezidente au dreptul de a cumpăra terenuri.

„Vrea cineva din străinătate să vină să facă investiții, lasă să vină, să creeze întreprindere, să investească bani în această întreprindere și această întreprindere poate procura pământ pentru a dezvolta agricultura”, a precizat Dodon.

Igor Dodon precizează că în cazul în care întreprinderea va fi lichidată, terenul nu va trece în proprietatea investitorilor străini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: