Doi cetățeni ai Israelului, prinși pe Aeroportul Chișinău cu 160 000 dolari nedeclarați
Full Article 2 minutes read

Doi cetățeni ai Israelului, prinși pe Aeroportul Chișinău cu 160 000 dolari nedeclarați

160 000 dolari SUA, nedeclarați la ieșirea din țara noastră, au fost depistați în cadrul controlului de securitate al bagajelor de mână. Cazul a avut loc în data de 28 decembrie. Pe sensul de ieșire din Republica Moldova, doi cetățeni ai Israelului, fiind soț și soție, au încercat să se eschiveze de la declararea a 160 000 $, echivalentul în valuta națională – 2 849 520.00 lei.

Banii au fost descoperiți de angajații Poliței de Frontieră, antrenați la controlul de securitate în timpul procesării bagajelor de mână și a pasagerilor.

La prelevarea imaginilor, polițistul de frontieră a observat bunuri, asemănătoare cu bancnote. În urma verificărilor, în două bagaje s-a depistat valută, în unul se aflau 40 000$, iar în  al doilea – 120 000$.

Totodată, la controlul de nivelul II au fost depistate 400 de bancnote a câte 100$ fiecare, care erau în cutia cu măști medicinale din bagajul soției și 1 200 bancnote în valoare nominală de 100$ în bagajul soțului.

În repercursiune, a fost chemată grupa operativă din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău, care documentează cazul. Ambii pasageri au declarat că nu au cunoscut despre procedura de scoatere a mijloacelor financiare din Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: