Doi deputați socialiști vor merge în Belarus, pentru a participa la misiunea de observare a scrutinului prezidențial
Full Article 50 second read

Doi deputați socialiști vor merge în Belarus, pentru a participa la misiunea de observare a scrutinului prezidențial

Deputații PSRM Adrian Lebedinschi și Alexandru Jolnaci vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Belarus, în calitate de membri ai Grupului internațional de observatori al Adunării Interparlamentare (AIP) a țărilor membre ale CSI, din partea Moldovei.

Solicitarea de a delega doi membri ai parlamentului Republicii Moldova pentru observarea scrutinului prezidențial din Belarus a fost adresată președintei parlamentului Zinaida Greceanîi de către secretarul general al Consiliului AIP, Dmitri Kobițki, ca urmare a invitației venite  din partea Republicii Belarus.

Republica Moldova este membră a AIP, alături de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă,  Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.

Având în vedere pandemia COVID-19, membrii delegațiilor sunt îndemnați să ia în considerare recomandările pentru observatorii electorali internaționali în contextul epidemiologic.

Scrutinul prezidențial în Belarus va avea loc pe 9 august curent. Cinci candidați s-au înregistrat pentru participare la alegeri, inclusiv actualul președinte al acestei țări, Alexandr Lukașenko.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: