Doi din cei șase moldoveni care se aflau în Afganistan au fost evacuați în siguranță
Full Article 2 minutes read

Doi din cei șase moldoveni care se aflau în Afganistan au fost evacuați în siguranță

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) informează că, la data de 22 august, doi cetățeni ai Republicii Moldova au fost evacuați în siguranță din Kabul în Islamabad, Pakistan. Anterior, autoritățile au precizat că, în total, 6 moldoveni se aflau în Afganistan.

„În pofida condițiilor extrem de dificile din teren, cetățenii moldoveni au fost ajutați să ajungă în siguranță la Islamabad cu sprijinul Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (United Nations World Food Programme), fiind preluați ulterior de personalul Ambasadei României din Pakistan”, se arată în comunicatul publicat pe 23 august de MAEIE.

MAEIE a transmis și un mesaj de mulțumire Ministerului Afacerilor Externe al României și Organizației Națiunilor Unite pentru asistența acordată în procesul de evacuare a cetățenilor moldoveni.

Anterior, autoritățile au confirmat că un echipaj format din 6 cetățeni ai Republicii Moldova membri au unui echipaj de zbor, se aflau în Afganistan. Ei erau cazați într-un camping împreună cu reprezentanții Programului Mondial Alimentar al ONU, de către care au fost contractați.

Contactat de NM, purtătorul de cuvânt al MAEIE Daniel Vodă a precizat că va reveni ulterior cu informații despre ceilalți patru cetățeni moldoveni care se aflau în Afganistan.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: