Doi fizicieni din Moldova, în topul celor mai renumiți savanți din lume, pentru al treilea an consecutiv. Cine sunt
Full Article 2 minutes read

Doi fizicieni din Moldova, în topul celor mai renumiți savanți din lume, pentru al treilea an consecutiv. Cine sunt

Doi fizicieni de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au fost incluși, pentru al treilea an consecutiv, în clasamentul mondial „Top 2%” al celor mai renumiți savanți din lume, conform evaluării Universității Stanford (SUA). Potrivit USM, este vorba de profesorii Ghenadii Korotcenkov și Denis Nica. 

Sursa citată precizează că profesorul Ghenadii Korotcenkov a contribuit semnificativ la dezvoltarea și înțelegerea mecanismului de funcționare a senzorilor de gaz pe bază de oxizi metalici. El este autorul a peste 700  publicații științifice și este singurul savant din Republica Moldova, lucrările științifice ale căruia au fost citate mai mult de 16.000 de ori. Profesorul Ghenadii Korotcenkov  este de asemenea autor și editor a peste 70 de cărți, publicate de edituri internaționale.

Profesorul Denis Nica este cunoscut pentru contribuțiile semnificative aduse la dezvoltarea teoriei proprietăților fononice și a conductibilității termice a nanostructurilor semiconductoare multistrat și a grafenului. Potrivit sursei citate, împreună cu colegii săi din Statele Unite ale Americii, Republica Moldova și Germania, profesorul a publicat un șir de articole științifice în prestigioase reviste internaționale. În anul 2014, Denis Nica a publicat un articol științific, privind proprietățile termice ale grafenului laminat, în coautorat cu Laureatul Premiului Nobel pentru fizică Konstantin Novoselov. Lucrările științifice ale profesorului Nica au fost citate  de peste 11.000 de ori.

Doctor habilitat în științe fizice Denis Nica a oferit anterior un interviu pentru NM, în care a vorbit despre cum a ajuns în „Top 2%” al celor mai importanți oameni de știință din lume, despre situația din știința moldovenească, legătura dintre industria jocurilor și activitatea fizicienilor teoreticieni și nu doar. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: