Facebook/Poliția de Frontieră

Doi moldoveni reținuți în Ucraina, au fost predați autorităților naționale. Ce fapte li se incriminează?

Doi conaționali, care au ajuns ilegal în Ucraina prin regiunea transnistreană, au fost transmiși autorităților naționale pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale ce se impun. Mai mult că una din persoanele readmise este dată în căutare de către poliție.

Conform acordurilor de readmisie semnate între Republica Moldova și Ucraina, în punctul de trecere a frontierei Starokazacie (Ucraina) a avut loc întâlnirea polițiștilor de frontieră cu grănicerii ucraineni în scopul transmiterii a celor doi cetățeni moldoveni.

Din cercetările primare, bărbații sunt locuitori ai raioanelor Dubăsari și Criuleni, cu vârste de 19 și 48 de ani. La data de 21 decembrie curent, persoanele au traversat ilegal hotarul moldo-ucrainean, prin regiunea transnistreană, fiind reținuți pe teritoriul Ucrainei.

În cadrul verficărilor suplimentare s-a stabilit că în baza de date tânărul figura ca dat în urmărire de către Inspectoratul de Poliție Dubăsari. Cel de-al doilea cetățean moldovean este cercetat în stare de libertate.
 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

(VIDEO) „Răfuială politică” sau „rușine pentru capitală“? Cum a reacționat Moldova la interdicția de intrare în România impusă lui Ceban

În Moldova continuă reacțiile la decizia autorităților române de a-i interzice primarului Chișinăului intrarea în România și în spațiul Schengen. Ministrul Educației, Dan Perciun, a scris pe Facebook că Ion Ceban ar fi susținut narațiuni pro-ruse, ar fi colaborat cu agenți FSB și ar fi acționat împotriva cursului european al Republicii Moldova.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a subliniat că asemenea decizii se bazează pe fapte concrete.

Iar blocul „Împreună” a cerut demisia lui Ceban, calificând situația drept o rușine pentru capitală. În replică, Ceban a declarat că interdicția ar fi rezultatul unei înțelegeri între președinții Moldovei și României, în schimbul sprijinului electoral oferit PAS și personal Maiei Sandu. Președinția a respins acuzațiile și le-a calificat drept „nefondate”.

Între timp, și în Parlament s-a iscat o dezbatere: unii deputați au calificat interdicția drept o răfuială politică și un „cadou” în preajma alegerilor. Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a sugerat că decizia nu a făcut decât să-i consolideze poziția lui Ceban. Deputata neafiliată Olesea Stamate și socialistul Vlad Batrîncea au cerut transparență și o explicare publică a motivelor interdicției. Iar deputata Diana Caraman susține că măsura a fost luată la solicitarea partidului de guvernare și fără o decizie judecătorească.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: