Doi oficiali ruși cer retragerea cetățeniei lui Valerii Meladze, după declarația despre Ucraina
Full Article 1 minutes read

Doi oficiali ruși cer retragerea cetățeniei lui Valerii Meladze, după declarația despre Ucraina

Mai mulți oficiali ruși au propus ca interpretul Valerii Meladze să fie privat de cetățenia Federației Ruse și de distincțiile pe care le-a primit anterior, informează Kommersant. 

Membra Consiliului Federației Elena Afanasieva susține că autoritățile trebuie să îi retragă cetățenia artistului rus Valerii Meladze. Se întâmplă după ce pe internet au apărut imagini în care, în timpul unei petreceri din Dubai, interpretul a răspuns cu „Slavă eroilor” la lozinca „Slavă Ucrainei!”.

„Pentru așa ceva este puțin să îi fie retrase distincțiile, trebuie să îi fie retrasă cetățenia Federației Ruse”, a scris senatoarea pe Telegram. Aceasta a calificat gestul cântărețului drept „trădare”.

„Dacă Meladze ar fi fost un om onest, fapt de care mă îndoiesc, ar renunța singur la cetățenia Rusiei”, a adăugat Afanasieva.

Anterior, liderul fracțiunii „Rusia Justă – Pentru Adevăr” («Справедливая Россия — За правду») Serghei Mironov a propus să îi fie retrase toate distincțiile lui Valerii Meladze. Însuși artistul deocamdată nu a comentat cele întâmplate.

Amintim că Valerii Meladze a fost printre celebritățile din Rusia care s-a pronunțat deschis împotriva războiului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: