INSP

Doi polițiști, care ar fi luat mită în sumă de 400 euro, riscă până la 10 ani de detenție

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și un intermediar sunt cercetați penal de CNA și PA pentru acte de corupție. Aceștia ar fi pretins de la un șofer 400 de euro pentru a nu-i ridica automobilul, aflat în urmărire.  Doi polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și un intermediar, cercetați penal de CNA și PA pentru acte de corupție

Potrivit materialelor cauzei, la data de 3 mai 2022, șoferul a fost stopat de un echipaj al INSP pentru verificare. În cadrul controlului, s-a depistat că mașina, cu numere de înmatriculare elvețiene, s-ar fi aflat în urmărire, iar polițiștii urmau să o ridice pentru a fi plasată la parcarea specializată. Pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu, angajații INSP i-ar fi cerut proprietarului automobilului 400 de euro.

În următoarele zile, polițiștii l-ar fi somat pe șofer să transmită banii prin intermediul unei cunoștințe comune, iar acesta s-a adresat cu un denunț la CNA. Astfel, transmiterea banilor, prin intermediar, a fost documentată cu mijloace video și audio, sub supravegherea CNA și a procurorilor anticorupție. Toate trei persoane implicate au fost recunoscute în calitate de bănuit, iar unul din polițiști și intermediarul au fost reținuți pentru 72 de ore”, precizează CNA.

Dacă instanța va constata vinovăția persoanelor, acestea riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții pe o anumită perioadă.

 

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images/imagine simbol

Întârziere de peste 28 de ore. Pasagerii zborului Paris–Chișinău pot solicita o compensație de 400 euro

Zborul de pe ruta Paris–Chișinău, care a suferit o defecțiune tehnică la aeronavă, a înregistrat o întârziere de peste 28 de ore. Cei 189 de pasageri ai cursei au dreptul să solicite o compensație în valoare de 400 de euro. Informația a fost comunicată de Autoritatea Aeronautică Civilă, care a anunțat că decolarea noii aeronave, identificată de operatorul aerian, a fost programată pentru ora 14:20, ora locală Paris. Astfel, ținând cont de cele comunicate de Autoritate, zborul ar fi trebuit deja să decoleze.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că zborul care a înregistrat întârzieri este operat de SkyUp Malta.

„Zborul întârziat Paris–Chișinău urmează să decoleze în aproximativ 40 de minute, (14:20 ora locală Paris) având la bord 189 de pasageri”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice în jurul orei 15:00.

Reprezentanții Autorității au mai spus că „întârzierea este de peste 28 de ore, iar potrivit reglementărilor în vigoare privind drepturile pasagerilor, aceștia pot solicita o compensație în valoare de 400 euro per pasager, având în vedere distanța ortodromică”. „De asemenea, în astfel de situații, operatorul are obligația de a asigura hrană, băuturi, cazare și transport pentru pasagerii afectați. În cazul în care nu li s-au oferit aceste servicii, pasagerii sunt încurajați să se adreseze cu o petiție Autorității Aeronautice Civile”, au declarat reprezentanții instituției.

Amintim, cu câteva ore în urmă, la ora 11:04, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile anunțau că un zbor de pe ruta Paris–Chișinău înregistrează o întârziere semnificativă din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Instituția preciza că operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

Ai zbor întârziat, anulat sau bagaj pierdut? Vezi aici drepturile pasagerilor avia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: