Doi polițiști, care ar fi luat mită în sumă de 400 euro, riscă până la 10 ani de detenție
Full Article 2 minutes read

Doi polițiști, care ar fi luat mită în sumă de 400 euro, riscă până la 10 ani de detenție

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) și un intermediar sunt cercetați penal de CNA și PA pentru acte de corupție. Aceștia ar fi pretins de la un șofer 400 de euro pentru a nu-i ridica automobilul, aflat în urmărire.  Doi polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și un intermediar, cercetați penal de CNA și PA pentru acte de corupție

Potrivit materialelor cauzei, la data de 3 mai 2022, șoferul a fost stopat de un echipaj al INSP pentru verificare. În cadrul controlului, s-a depistat că mașina, cu numere de înmatriculare elvețiene, s-ar fi aflat în urmărire, iar polițiștii urmau să o ridice pentru a fi plasată la parcarea specializată. Pentru a nu-și îndeplini obligațiunile de serviciu, angajații INSP i-ar fi cerut proprietarului automobilului 400 de euro.

În următoarele zile, polițiștii l-ar fi somat pe șofer să transmită banii prin intermediul unei cunoștințe comune, iar acesta s-a adresat cu un denunț la CNA. Astfel, transmiterea banilor, prin intermediar, a fost documentată cu mijloace video și audio, sub supravegherea CNA și a procurorilor anticorupție. Toate trei persoane implicate au fost recunoscute în calitate de bănuit, iar unul din polițiști și intermediarul au fost reținuți pentru 72 de ore”, precizează CNA.

Dacă instanța va constata vinovăția persoanelor, acestea riscă până la 10 ani de detenție, amendă penală și privarea de dreptul de a ocupa funcții pe o anumită perioadă.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: