Doi polițiști, reținuți de CNA. Ar fi primit €400 pentru „ajutorul” acordat la obținerea permisului de conducere
Full Article 1 minutes read

Doi polițiști, reținuți de CNA. Ar fi primit €400 pentru „ajutorul” acordat la obținerea permisului de conducere

Doi polițiști din sudul țării au fost reținuți de oamenii legii într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat un bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B, informează Centrul Național Anticorupție (CNA).

Potrivit materialelor cauzei, polițiștii ar fi susținut că au influență asupra angajaților din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Comrat. Bănuiții au exercitat influența promisă și denunțătorul a obținut permisul de conducere. Aceștia ar fi pretins și primit 400 de euro pentru „ajutorul” acordat, ulterior fiind reținuți în parcarea Inspectoratului de Poliție Cahul.

Pe acest caz a fost iniţiată o anchetă pentru trafic de influenţă. Unul din polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și escortat pentru audieri, iar altul este cercetat în stare de libertate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de detenţie, amendă penală sau privarea de dreptul de a exercita anumită activitate.

Menționăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: