Doi taximetriști din Moldova – reținuți: transportau, din regiunea transnistreană la Chișinău, bărbați din Ucraina VIDEO
Full Article 2 minutes read

Doi taximetriști din Moldova – reținuți: transportau, din regiunea transnistreană la Chișinău, bărbați din Ucraina VIDEO

Doi taximetriști din Republica Moldova au fost reținuți. Aceștia, pe parcursul anului 2024, ar fi transportat din regiunea transnistreană la Chișinău bărbați din Ucraina, veniți ilegal în Republica Moldova. Oamenii legii au percheziționat domiciliile și automobilele taximetriștilor. Între timp, procurorii au solicitat plasarea lor în arest preventiv pentru 30 de zile. Pentru întreaga schemă de tranzitare, ucrainenii plăteau câte 2 mii de dolari. Informația a fost comunicată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). 

Pe 5 septembrie, PCCOCS a anunțat că au fost reținuți doi taximetriști. Aceștia ar fi fost responsabili de transportarea, din regiunea transnistreană la Chișinău, a bărbaților din Ucraina veniți ilegal în Republica Moldova. Cei din urmă, au adăugat procurorii, nu aveau voie să iasă din țară în contextul obligației participării la război.

Se menționează că pentru întreaga schemă de tranzitare, ucrainenii plăteau câte 2 mii de dolari.

„Cei doi (nota red. taximetriștii) sunt din Rezina și Râbnița și au vârste de 50 și 64 de ani. Aceștia au fost implicați în schemă pe parcursul anului 2024, de comun cu alți membri ai grupului infracțional din Ucraina”, au comunicat reprezentanții PCCOCS.

Au fost percheziționate domiciliile și mașinile de taxi conduse de cei doi bărbați. Automobilele au fost ridicate de oamenii legii. Au fost preluate și telefoanele lor mobile, „precum și alte probe care vor fi supuse cercetării penale”.

În același timp, PCCOCS a solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, ca cei doi să fie plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Urmează ca instanța să decidă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: