Domnica Manole, primul comentariu după ce a fost realeasă la șefia Curții Constituționale: „Principiile mele profesionale rămân aceleași”
Full Article 2 minutes read

Domnica Manole, primul comentariu după ce a fost realeasă la șefia Curții Constituționale: „Principiile mele profesionale rămân aceleași”

Domnica Manole a venit cu o reacție, după ce a fost realeasă, pe 10 noiembrie, cu majoritatea voturilor, în funcția de președinte al Curții Constituționale (CC). Manole le-a mulțumit colegilor care și-au dat votul pentru numirea sa și a declarat că va continua eforturile pentru consolidarea independenței Înaltei Curți.

„Astăzi, cu majoritate de voturi, colegii m-au ales în calitate de președinte și le mulțumesc pentru încrederea acordată. (…) Vreau să subliniez, în mod special, că principiile mele profesionale rămân aceleași. Voi continua eforturile pentru consolidarea independenței Curții Constituționale, pentru creșterea calității actelor jurisdicționale emise de Curte, examinarea cauzelor în strictă conformitate cu prevederile Constituției, cu jurisprudența CtEDO, a altor instituții judiciare ale Uniunii Europene și în spiritul democrației și al statului de drept”, a declarat Domnica Manole.

Președinta aleasă a Curții Constituționale a dat asigurări că va continua să asigure principiul transparenței în activitatea Curții, împreună cu colegii săi.

„Sunt principii fără a căror respectare curțile constituționale își pierd din legitimitate, fiind afectată inclusiv imaginea lor de gardieni efectivi ai drepturilor fundamentale” – a precizat Manole.

Precizăm că Domnica Manole a devenit din nou președintă a Curții Constituționale, pe 10 noiembrie. Ea a fost aleasă în funcție cu majoritate de voturi. În ajun, Nicolae Roșca a demisionat de la șefia instituției. Vezi cine este Domnica Manole – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: