Donald Trump a decretat stare excepțională la Washington și a solicitat întărirea măsurilor de securitate
Full Article 2 minutes read

Donald Trump a decretat stare excepțională la Washington și a solicitat întărirea măsurilor de securitate

Președintele în exercițiu al SUA Donald Trump a decretat stare excepțională la Washington și a solicitat forțe suplimentare care să asigure securitatea în regiune, înainte de învestirea noului lider american, Joe Biden.

Potrivit unui comunicat publicat de Casa Albă, regimul special va fi în vigoare din 11 până în 24 ianuarie. În această perioadă, Agenția pentru Situații Excepționale va decide dacă este cazul să mobilizeze resurse și mijloace tehnice suplimentare sau, dimpotrivă, să relaxeze măsurile.

Autoritățile de la Washington au decretat stare de urgență pe 7 ianuarie, după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului. Ulterior, primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a solicitat forțelor de securitate să adopte măsurile suplimentare pentru a asigura securitatea orașului înainte de învestirea noului președinte.

Garda Națională a SUA s-a arătat gata să mobilizeze până la 15 mii de militari pentru a asigura securitatea orașului în timpul ceremoniei de învestire.

Pe 11 ianuarie, primarul de Washington și guvernatorii statelor vecine Maryland și Virginia au îndemnat americanii să nu vină în capitala SUA pentru a asista la ceremonia de învestire a președintelui Joe Biden. Îndemnul a fost lansat în contextul pandemiei de coronavirus, dar și a acțiunilor violente care s-au produs în clădirea Congresului american, soldate cu cel puțin 4 morți.

Anterior, FBI a anunțat că activiștii de extremă dreaptă pregătesc proteste violente între 16 și 20 ianuarie în capitalele statelor americane.

Joe Biden va fi învestit în funcția de președinte al SUA pe 20 ianuarie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: