AFP

Donald Trump susține că a vorbit la telefon cu Vladimir Putin 

Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA) Donald Trump a declarat, într-un interviu pentru publicația The New York Post – publicat pe 8 februarie, că a vorbit la telefon cu președintele Rusiei Vladimir Putin despre încetarea războiului din Ucraina. Trump a menționat că președintelui rus „îi pasă cu adevărat” de moartea oamenilor de pe câmpul de luptă. „El vrea ca oamenii să înceteze să mai moară”, a adăugat Trump. În același interviu, Trump a spus că are un „plan concret” pentru încheierea războiului. 

Potrivit Meduza, întrebat de câte ori a vorbit la telefon cu Putin, Trump a spus: „Mai bine tac”.

Trump a declarat că președintelui rus „îi pasă cu adevărat” de moartea oamenilor pe câmpul de luptă. „El vrea ca oamenii să înceteze să mai moară”, a adăugat președintele american.

Trump a spus că are un „plan concret” pentru încheierea războiului. „Sper că va fi rapid. În fiecare zi mor oameni. Acest război din Ucraina este atât de îngrozitor. Vreau să pun capăt acestei nenorociri”, a comunicat președintele SUA.

Donald Trump i-a cerut consilierului pentru securitate națională, Mike Waltz, să organizeze întâlniri pentru soluționarea conflictului. „Haideți să începem aceste întâlniri. Ei vor să se întâlnească. În fiecare zi mor oameni”, a spus președintele american, adresându-se lui Waltz la bordul avionului prezidențial, unde a avut loc interviul.

Trump a anunțat că dorește să încheie un acord de 500 de milioane de dolari cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, pentru a obține acces la minerale rare și gaze din Ucraina, în schimbul unor garanții de securitate în cadrul oricărei eventuale soluționări pașnice.

Actualizare: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru TASS că nu poate „nici confirma, nici infirma” publicațiile despre conversația dintre Putin și Trump.

***

În februarie 2022, armata rusă – la ordinul lui Vladimir Putin – a invadat Ucraina.

Trump a spus în repetate rânduri că ar putea pune capăt războiului din Ucraina, în 24 de ore de la întoarcerea la Casa Albă. 

În septembrie 2024, Trump s-a eschivat de două ori de la a oferi un răspuns atunci când a fost întrebat dacă își dorește ca Ucraina să învingă invazia rusă. Întrebat cum anume va pune capăt războiului, Trump a promis să organizeze discuții cu președinții Ucrainei și Rusiei. Detalii AICI

În ianuarie 2025, în ziua când Trump era învestit în funcția de președinte, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Moscova este deschisă unui dialog cu noua administrație americană în contextul „conflictului din Ucraina”. Totodată, Putin a spus cum vede „reglementarea situației” și a adăugat că Rusia „va lupta pentru interesele sale”. Detalii AICI.

Pe 7 februarie, Trump a declarat că „probabil” se va întâlni săptămâna viitoare la Washington cu preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski, totodată şi-a exprimat interesul de a vorbi cu Vladimir Putin. Preşedintele american nu a precizat dacă va fi o întâlnire faţă în faţă cu Zelenski sau vor avea o videoconferinţă. În aceeași zi, Zelenski i-a oferit lui Trump un parteneriat – minerale rare în schimbul securităţii – şi a spus că ar dori să discute cu preşedintele american înainte ca acesta să vorbească cu Putin. De asemenea, Zelenski a dezvăluit că Ucraina şi SUA discută despre ideea de a utiliza vastele depozite subterane de gaze ale Ucrainei pentru a stoca gaz natural lichefiat din SUA. Zelenski a subliniat că Ucraina nu propune „cedarea” resurselor sale, ci oferirea unui parteneriat reciproc avantajos pentru dezvoltarea comună. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

FLYONE a înregistrat 3 aeronave noi și bate un nou record

FLYONE, liderul incontestabil al aviației din Republica Moldova, continuă să-și consolideze poziția pe piață și stabilește un nou record prin extinderea cu trei aeronave de ultimă generație – două Airbus A320 și un Airbus A321, parte din cele șase unități noi planificate pentru anul 2025, ajung pina la un numar de 20 aeronave operate de tot grupul FLYONE. 

Evenimentul a avut loc pe platforma Aeroportului Internațional Chișinău, în prezența Directorului General FLYONE, domnul Mircea Maleca.

„Această extindere nu este doar o investiție. Este o declarație fermă: FLYONE crește, evoluează și oferă mai mult. Ne angajăm să oferim siguranță, eficiență și excelență în serviciile oferite pasagerilor noștri,” a declarat Mircea Maleca.

Noile aeronave impresionează nu doar prin performanță, ci și printr-o livree complet reînnoită – un design modern, îndrăzneț și ușor de recunoscut, care reflectă spiritul ambițios și în continuă dezvoltare al companiei.Pe 15 iulie, FLYONE a „botezat” oficial primele trei aeronave din cele șase comandate pentru acest an. Dotate cu tehnologie de ultimă oră, aceste avioane oferă confort sporit, performanță operațională optimizată și eficiență energetică. Ele reflectă direcția clară a companiei: inovație tehnologică, sustenabilitate și expansiune responsabilă.

Investiția face parte dintr-o strategie coerentă de dezvoltare sustenabilă – noile aeronave contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la atingerea obiectivelor ecologice stabilite de companie.

Cu această extindere, FLYONE își întărește titlul de companie cu cea mai mare flotă aeriană din Republica Moldova, iar în lunile ce urmează, va lansa noi rute, va crește frecvențele existente și va livra o rețea de zboruri fără precedent.

Fiți cu ochii pe FLYONE. Cea mai mare flotă. Cea mai ambițioasă strategie. Cea mai extinsă rețea.

Despre FLYONE

FLYONE (www.flyone.eu) a fost lansată în 2016 și a devenit cea mai mare companie aeriană din Moldova. FLYONE ARMENIA a fost lansată în 2021 și a devenit compania aeriană nr. 1 din Armenia în 2022.
În 2022, compania a devenit membră a Asociației Internaționale de Transport Aerian (IATA).
În decembrie 2022, FLYONE Airlines SRL a primit certificatul de operator aerian emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) și licența emisă de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.
În 2023, compania a reînnoit certificarea IOSA – cel mai înalt standard de siguranță în managementul operațional – și a atins 2 milioane de pasageri, lansând 14 rute noi și extinzând flota cu 3 aeronave.
În 2024, FLYONE a lansat două noi destinații: Praga și Manchester, răspunzând cererii în creștere și atingând un record de 2,4 milioane de pasageri.

FLYONE este cea mai dinamică companie aeriană din Republica Moldova, cu o rețea de destinații în continuă extindere și o flotă modernizată. Printre cele 41 de zboruri regulate și charter, FLYONE leagă Chișinăul de destinații populare precum: Napoli, Stuttgart, Torino, Palma de Mallorca, Lyon, Bremen, Copenhaga, Alicante, Manchester, Praga, Dubai, Bologna, Roma, Milano, Berlin, Tbilisi, München, Larnaca, Frankfurt, Tel Aviv, Luton, Stansted, Parma, Verona, Dublin, Lisabona, Paris, Istanbul, Erevan, Bruxelles, Düsseldorf, Nisa, Amsterdam, Barcelona, Tirana, Tunisia, Antalya, Heraklion, Sharm El-Sheikh, Tivat și Hurghada.Pentru mai multe informații, vizitați site-ul oficial: www.flyone.eu

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: