Dorel Musteață ar putea deveni judecător al CSJ. Candidatura sa a fost aprobată de Comisia juridică a Parlamentului
Full Article 2 minutes read

Dorel Musteață ar putea deveni judecător al CSJ. Candidatura sa a fost aprobată de Comisia juridică a Parlamentului

Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Legislativului a aprobat candidatura președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Dorel Musteață la funcția de magistrat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). 

Pentru candidatura lui Dorel Musteață au votat șapte membri ai Comisiei juridice, informează TV8. Două hotărâri cu privire la numirea altor doi magistrați la CSJ – Oxana Robu și Ghenadie Plămădeală, nu au fost susținute de membrii Comisie juridice, numiri și imunități, dar vor fi supuse votului în plenul Parlamentului.

***

Musteață este membru al CSM din anul 2017. A fost anterior magistrat la Judecătoria Chișinău, judecător la Anenii Noi, dar și membru al Consiliului Institutului Național al Justiției, funcție din care a fost revocat în iunie 2020. Dorel Musteață a devenit director interimar al CSM la mijlocul lunii iunie 2021, după ce, în 10 iunie, Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituționale prevederile din articolul I, punctul 1 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit declarație de avere, anul trecut, Musteață a ridicat aproape 400 de mii de lei din salariul de la CSM. Magistratul a declarat mai multe terenuri, un apartament și o casă de locuit.

Potrivit legii, pentru a deveni judecători ai CSJ, candidații trebuie să fie susținuți de cel puțin 51 de deputați. Pe 9 septembrie, planul Parlamentului a aprobat candidatura Alionei Miron.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: