Dorin Chirtoacă și-a aflat sentința în dosarul parcărilor cu plată. Ce au decis magistrații
Full Article 2 minutes read

Dorin Chirtoacă și-a aflat sentința în dosarul parcărilor cu plată. Ce au decis magistrații

Fostul primar general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost achitat în dosarul parcărilor cu plată. Chirtoacă a scris pe rețelele de socializare că „instanța a constatat fabricarea dosarului”. Sentința a fost pronunțată pe 22 decembrie de către magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani.

„Instanța de judecată, judecătorul Alexandru Negru, mi-a dat dreptate – am fost achitat. Însă nu este vorba doar despre aceasta, ci despre faptul că intanța a constatat fabricarea dosarului și a incriminat procuratura”, a informat Dorin Chirtoacă.

Sentința nu este definitivă și irevocabilă, aceasta urmând a fi contestată de către acuzatorul de stat.

Amintim că cauză penală a fost expediată în instanța de judecată în luna iulie 2017. Dorin Chirtoacă a fost învinuit de trafic de influență. Mai exact, acesta în timp ce exercita funcția de primat general al municipiului Chișinău ar fi semnat contractul de parteneriat public-privat dintre Primărie și nerezidenta EME Parkleitsystem GmbH, în lipsa aprobării proiectului de contract de către Consiliul Municipal Chișinău.

Totodată, fostul edil a fost învinuit și de corupere pasivă. În perioada lunilor iulie-decembrie 2016 și februarie 2017, Chirtoacă ar fi avizat pozitiv șase certificate de urbanism pentru proiectare de parcări.

Mai mult, în calitate de remunerație ilicită ar fi reprezentat 26% din capitalul social al companiei, care urma a fi desemnată cîștigătoare, în schimbul inițierii și ulterior susținerii proiectului, acestea urmând a fi partajate egal cu un alt participant.

Amintim că în acest dosas, lui Igor Gramrețki i-a fost menținută sentința de condamnare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: