PCCOCS

Dosarul anabolizantelor cu implicarea Ambasadei la Moscova: Încă patru persoane au fost reținute

Încă patru persoane au fost reținute în dosarul penal cu implicarea transportului diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova. Potrivit unui comunicat de presă, reținerile au avut loc în seara de 27 aprilie.

Persoanele reținute sunt doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 34 și 55 ani. Aceștia erau responsabili de producerea și livrarea anabolizantelor către diferite state ale Uniunii Europene, inclusiv în Federația Rusă. Potrivit procurorilor, printre reținuți se regăsește și o persoană care a fost implicată în tentativa de contrabandă cu anabolizante prin folosirea transportului diplomatic la data de 5 decembrie 2020, la postul vamal Palanca.

„Reținerile de aseară au urmat măsurilor speciale de investigație, acțiunilor de urmărire penală și perchezițiilor efectuate în autoturismele, la domiciliile bănuiților și apropiaților acestora, în cadrul cărora au fost depistate și ridicate anabolizante, similare celor depistate în mijlocul de transport diplomatic. Așa cum, potrivit legii, perchezițiile nu pot fi efectuate la ore nocturne, acestea continuă pe parcursul zilei de azi”, au precizat reprezentanții Procuraturii.

De asemenea, mijloacele de transport, folosite la comiterea faptelor de care sunt bănuiți cei patru, de model Skoda Superb și Toyota Land Cruiser au fost ridicate și puse sub sechestru, în vederea ulterioarei posibilități de confiscare.

Potrivit procurorilor PCCOCS, aceștia urmează să formuleze și să prezinte învinuirea față de cei patru și, în scopul asigurării eficienței investigațiilor, să depună demersurile privind solicitarea aplicării arestului preventiv.

Cei patru sunt bănuiți de pregătire și participare la infracțiunea de contrabandă, pentru care legea penală prevede amendă în mărime de până la 325.000 lei sau pedeapsa cu închisoare de la 3 la 8 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.

***

Substanțele au fost depistate, pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, într-un autoturism arondat de misiunea diplomatică, la punctul de trecere a frontierei Palanca. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

În urma scandalului, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador al Republicii Moldova la Moscova, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc. Pe 12 martie, diplomatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Acesta pledează nevinovat.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Creditele de la Victoriabank — 100% online, pentru persoane fizice și IMM-uri

Victoriabank lansează o platformă digitală integrată pentru accesarea creditelor, dedicată atât clienților persoane fizice, cât și întreprinderilor mici și mijlocii — Cabinetul de Credit. Această soluție modernă permite obținerea online a mai multor tipuri de finanțare, eliminând drumurile la bancă și birocrația inutilă. Inițiativa face parte din strategia băncii de digitalizare a serviciilor bancare și răspunde cererii tot mai mari pentru produse financiare rapide, accesibile și ușor de utilizat. 

Clienții persoane fizice pot aplica acum, în doar câțiva pași simpli, pentru Credit Express Online sau cardurile de credit STAR Card și STAR Card Platinum. Procesul de completare a cererii este complet digital, iar contractul de credit poate fi semnat direct în Cabinetul de Credite sau la cea mai apropiată sucursală Victoriabank. Totul se desfășoară în condiții de maximă siguranță și cu pachet minim de documente. 

Pentru segmentul de business, în Cabinetul de Credit, Victoriabank oferă credite pentru capital circulant, investiții, linii de credit, overdrafturi sau garanții bancare. Întregul proces este gândit pentru eficiență maximă: utilizatorii își creează un cont securizat, completează cererea, încarcă documentele necesare și primesc rapid un răspuns din partea băncii. Semnătura digitală finalizează procesul, iar fondurile ajung direct în contul companiei. 

Platforma reduce semnificativ timpul de obținere a unui împrumut și oferă o experiență intuitivă, ghidată pas cu pas, în care transparența și securitatea datelor sunt prioritare. 

„Pentru clienții noștri, rapiditatea, simplitatea și accesul online la servicii bancare au devenit esențiale. Cu ajutorul acestei platforme digitale, le oferim o soluție completă prin care pot obține un credit rapid, fără drumuri la bancă și fără dosare voluminoase. Este un pas firesc către o bancă mai bine adaptată ritmului vieții moderne”, a declarat Oleg Romanciuc, Director Direcția Vânzări Online, Victoriabank. 

Prin lansarea Cabinetului de Credit, Victoriabank își consolidează poziția printre instituțiile financiare care oferă o experiență bancară modernă, adaptată nevoilor reale ale clienților. Accesul la finanțare devine astfel mai simplu și mai rapid ca niciodată — un avantaj esențial pentru cei care vor să ia decizii în cunoștință de cauză și în timp util. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: