Dosarul anabolizantelor: Fostul ambasador Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Dosarul anabolizantelor: Fostul ambasador Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) Emil Gaitur, în dimineața de 12 martie.

Decizia privind plasarea lui Neguța sub control judiciar a fost luată de Curtea de Apel Chișinău și nu poate fi contestată.

„Ulterior prelungirii de Judecătoria Chișinău a arestului la domiciliu în privința fostului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Curtea de Apel Chișinău a dispus plasarea acestuia sub control judiciar. Potrivit legii, această decizie a Curții de Apel nu poate fi contestată. Totodată, vă comunicăm faptul că urmărirea penală continuă, iar expertiza chimică a substanțelor anabolizante este în curs de efectuare, deși complexitatea obiectului de expertizare ia timp. Odată cu avansarea investigațiilor, PCCOCS va informa publicul în acest sens”, a declarat pentru NM Emil Gaitur.

***

Pe 28 decembrie 2020, Andrei Neguța a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Pe 30 decembrie, acesta a fost pus sub învinuire pentru complicitate la contrabandă. În aceeași zi, diplomatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Substanțele au fost depistate, pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, într-un autoturism arondat de misiunea diplomatică, la punctul de trecere a frontierei Palanca. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

În urma scandalului, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc.

Andrei Neguța pledează nevinovat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: