Dosarul anabolizantelor: Fostul ambasador Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu
Full Article 2 minutes read

Dosarul anabolizantelor: Fostul ambasador Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) Emil Gaitur, în dimineața de 12 martie.

x

Decizia privind plasarea lui Neguța sub control judiciar a fost luată de Curtea de Apel Chișinău și nu poate fi contestată.

„Ulterior prelungirii de Judecătoria Chișinău a arestului la domiciliu în privința fostului ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Curtea de Apel Chișinău a dispus plasarea acestuia sub control judiciar. Potrivit legii, această decizie a Curții de Apel nu poate fi contestată. Totodată, vă comunicăm faptul că urmărirea penală continuă, iar expertiza chimică a substanțelor anabolizante este în curs de efectuare, deși complexitatea obiectului de expertizare ia timp. Odată cu avansarea investigațiilor, PCCOCS va informa publicul în acest sens”, a declarat pentru NM Emil Gaitur.

***

Pe 28 decembrie 2020, Andrei Neguța a fost reținut pentru 72 de ore, după ce a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante. Pe 30 decembrie, acesta a fost pus sub învinuire pentru complicitate la contrabandă. În aceeași zi, diplomatul a fost plasat în arest la domiciliu.

Substanțele au fost depistate, pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, într-un autoturism arondat de misiunea diplomatică, la punctul de trecere a frontierei Palanca. Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

În urma scandalului, Andrei Neguța a fost rechemat din funcția de ambasador, iar în locul său a fost numit deputatul Partidului Socialiștilor, Vladimir Golovatiuc.

Andrei Neguța pledează nevinovat.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: