Dosarul „Frauda bancară”: Bunuri, în valoare de circa 7 miliarde lei, puse sub sechestru
Full Article 2 minutes read

Dosarul „Frauda bancară”: Bunuri, în valoare de circa 7 miliarde lei, puse sub sechestru

Bunuri, în valoare de circa șapte miliarde de lei, au fost puse, până azi, sub sechestru în cazul dosarului denumit generic „Frauda bancară”. Declarația a fost făcută de procurorul general interimar Dumitru Robu, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la JurnalTV. Bunurile puse sub sechestru, anunță Robu, se află atât în Republica Moldova, cât și în afara țării.

„La moment, procurorii, în colaborare cu ARBI, au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de aproximativ 7 miliarde lei, ceea ce acoperă peste 50% din suma prejudiciului cauzat statului în urma comiterii infracțiunii. Bunurile se află atât în Republica Moldova, cât și în afara Republicii Moldova, cum ar fi Franța, Elveția, România”, a declarat Robu.

Potrivit lui Robu, până în prezent, s-a finalizat urmărirea penală și au fost expediate în judecată 10 cauze penale în dosarul „Frauda Bancară”. „La moment sunt investigate în jur de 70 de persoane, dintre care 66 au calitate de învinuit. Urmează să fie expediată o altă cauză penală în judecată în privința foștilor conducători ai băncii naționale din Republica Moldova”, a mai comunicat Dumitru Robu.

Potrivit lui Robu, dosarul denumit generic „Frauda Bancară” conține  aproximativ 3 mii de volume. Un volum, spune el, are 250 de file. „Este un volum enorm de muncă”, a precizat Dumitru Robu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: