Dosarul „interceptărilor ilegale”, trimis în instanța de judecată
Full Article 50 second read

Dosarul „interceptărilor ilegale”, trimis în instanța de judecată

Dosarul „interceptărilor ilegale” trimis a fost trimis în instanța de judecată. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție (PA) pe 22 octombrie.

„Procuratura Anticorupție, la 15 octombrie curent, a transmis în instanța de judecată cu rechizitoriu, dosarul penal denumit generic „filarea și interceptarea ilegală a reprezentanților opoziției, activiștilor civici și jurnaliștilor”, se arată în comunicatul emis de PA.

De menționat că în dosar sunt acuzați 5 foști colaboratori de poliție din cadrul ex-Direcției nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații, printre care și fostul șef al acestei direcții. Acuzarea adusă inculpaților include săvârșirea infracțiunilor prevăzute în Codul penal privind încălcarea inviolabilității vieții personale și violarea dreptului la secretul corespondenței

Concomitent, precizăm că, procurorii anticorupție continuă investigațiile, într-o cauză penală disjunsă, cu privire și la alte persoane suspectate că ar fi acționat în complicitate cu ex-polițiștii deferiți justiției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: