Dosarul „kuliok”: secvența video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc va fi trimisă la expertiză
Full Article 2 minutes read

Dosarul „kuliok”: secvența video de la întâlnirea dintre Dodon și Plahotniuc va fi trimisă la expertiză

Imaginile video de la întâlnirea din iunie 2019 dintre Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, în care liderului ex-Partidului Democrat din Moldova (PDM) îi dă fostului șef de stat socialist o pungă în care s-ar afla bani vor fi trimise la expertiză. Experții vor trebui să verifice dacă videoclipul a fost montat. Decizia a fost pronunțată de Curtea Supremă de Justiție (CSJ) în cadrul ședinței din 29 februarie, scrie TV8.

Potrivit informațiilor, avocații liderului Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM) Igor Dodon au înaintat o sesizare prin care au solicitat ca înregistratrea video din dosarul în care este acuzat politicianul să fie trimis la expertiză. Iar instanța a admis cererea.

În cadrul unor declarații de presă, precurorul de caz Petru Iarmaliuc a spus că examinarea dosarului nu va fi afectată, iar ședințele de judecată nu vor fi suspendate.

***

Precizăm că, în mai 2022, pe numele ex-președintelui socialist Igor Dodon a fost deschis un dosar penal în baza înregistrării care-l arată pe Igor Dodon primind o sacoșă neagră de la Vladimir Plahotniuc. Potrivit versiunii procurorilor, Dodon ar fi primit atunci mită cuprinsă între 600 de mii și 1 milion de dolari și, de asemenea, a permis grupării criminale Plahotniuc să finanțeze PSRM.

Procuratura consideră că Plahotniuc și consilierul său Serghei Iaralov considerau că plătesc bani pentru a se asigura că Dodon, în calitate de președinte al Republicii Moldova la acea vreme, va „negocia cu oamenii care iau decizii în Rusia” pentru a crea o coaliție între PSRM și PDM.

Dodon nu-și recunoaște vina. Politicianul consideră că dosarul penal a fost fabricat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: