Două eleve din Chișinău au câștigat $5000 în cadrul unui concurs de științe și inginerie
Full Article 2 minutes read

Două eleve din Chișinău au câștigat $5000 în cadrul unui concurs de științe și inginerie

Elevele Ana Vizitiv, Liceul „Da Vinci” din Chișinău și Mădălina Griza, Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău, au obținut premiul special Oracle Academy, în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2021, la categoria System software. Acestea au fost apreciate cu 5 mii de dolari.

Concursul s-a desfășurat online în perioada 03 – 21 mai 2021. În cadrul acestuia au participat circa 1900 de elevi din  65 de țări.

Țara noastră a fost reprezentată de două echipe, finaliste ale Concursului Național de Științe și Inginerie „Molda SEF” 2021, delegate la etapa internațională a concursului la propunerea Comisiei de Jurizare, cu suportul Asociației Companiilor din domeniul TIC și a Agenției pentru Proprietatea Intelectuală.

În cadrul concursului, Ana Vizitiv, elevă în clasa a XI-a și Mădălina Griza, elevă în clasa a XI-a, au prezentat proiectul „Augmenting Under-Researched Medical Domains with an Intuitive Querying System on Resourceful Crowd-Collected Data”, iar Mihaela Prepeliță și Marius Vrabie, elevi ai clasei a XII-a în cadrul Liceului Teoretic „Ion Creangă” din Ungheni, proiectul „The Broad-Spectrum „HOPE” Spray”.

Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF din acest an a cuprins circa 1500 de proiecte la categoriile: Științe ale animalelor, Științe comportamentale și sociale, Biochimie, Științe Biomedicale și de Sănătate, Inginerie biomedicală, Biologie celulară și moleculară, Chimie, Biologie computațională și bioinformatică, Pământ și Știința Mediului, Sisteme integrate, Energie chimică, Energie fizică, Inginerie mecanică, Inginerie de mediu, Știința Materialelor, Matematică, Microbiologie, Fizică și astronomie, Științe ale plantelor, Robotică și mașini inteligente, Sisteme software, Știința medicală translațională.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: