Două moldovence sunt suspectate de trafic de copii, în scop sexual. Cum funcționa „afacerea”
Full Article 2 minutes read

Două moldovence sunt suspectate de trafic de copii, în scop sexual. Cum funcționa „afacerea”

Două femei originare din Republica Moldova sunt suspectate de trafic de persoane și trafic de copii, în scop de exploatare sexuală comercială, în Grecia. Potrivit unui comunicat publicat vineri, 23 ianuarie, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), una dintre suspecte a fost reținută, iar alta plasată în arest.

Potrivit oamenilor legii, femeile au fost membre ale unui grup criminal organizat despre care PCCOCS a comunicat în octombrie 2019. Bănuita reținută are 27 de ani și este originară din Cahul, iar femeia plasată în arest, are 43 de ani și este originară din raionul Cantemir, iar anterior fusese anunțată în căutare.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că membrii grupului criminal încă din anul 2016 au profitat de poziția de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au impus să se prostitueze.

Victimele erau racolate de pe teritoriul Republicii Moldova și ulterior transportate în orașul Atena, Grecia, unde erau exploatate sexual-comercial în mai multe case de toleranță  (denumite de către aceștia „magazine”), administrate direct de liderul grupului de origine albaneză.

Dacă le va fi dovedită vinovăția, persoana reținută și cea învinuită riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Precizăm că, luna trecută, procurorii PCCOCS au trimis în judecată primul dosar de învinuire pe acest caz. În prezent, la solicitarea procurorilor, inculpata este deținută în stare de arest preventiv.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: