day.kyiv.ua

Două săptămâni de lock down total la Kiev. Se închid inclusiv școlile și grădinițele

Începând de luni, 5 aprilie, în capitala Ucrainei vor intra în vigoare restricții mai dure în legătură cu creșterea numărului de infectări și decese asociate cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de către primarul de Kiev Vitalii Kliciko, pe 31 martie, scrie agenția Interfax.

Astfel, vor fi închise toate școlile și grădinițele. Transportul public, atât cel terestru, cât și metrourile, vor funcționa în conformitate cu un program special. Vor putea să circule liber doar angajații întreprinderilor care nu își pot sista activitatea. Restricțiile vor fi valabile cel puțin până pe 16 aprilie.

Totodată, șefii companiilor și întreprinderile sunt îndemnați să organizeze munca la distanță, iar atunci când există posibilitate, să trimită angajații în concediu. Restaurantele vor putea să-și continue activitatea numai cu livrare sau la pachet.

Totodată, iarmaroacele alimentare sunt închise din 1 aprilie.

***

Potrivit celui mai recent bilanț, în ultimele 24 de ore în Ucraina au fost testați pozitiv cu coronavirus peste 17,5 mii de oameni, iar 421 de oameni au murit. Cea mai gravă situație este în regiunile Kiev, Odesa și Hmelnițk.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Persoanele care vor insulta și amenința jurnaliștii riscă amenzi și închisoare de până la 6 ani. PAS propune modificarea legii

Persoanele care vor ultragia sau intimida jurnaliștii vor fi trași la răspundere penală sau contravențională. Propunerile se regăsesc în amendamentele înregistrare de către deputații PAS Liliana Nicolaescu-Onofrei și Igor Chiriac.

Amendamentele propun modificarea articolului din Codul penal care vizează împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului. Dacă acest lucru se va întâmpla prin intimidare, prin aplicarea violenței fizice sau cu amenințarea aplicării ei, va fi însoțit de deteriorarea, distrugerea sau deposedarea de materiale sau de echipament, sau prin intermediul unui sistem informatic, pedeapsa propusă este amendă de până la 42 500 de lei sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la trei ani. Pedeapsa va fi mai dură dacă această acțiune va fi săvârșită de două sau mai multe persoane, cu folosirea situației de serviciu sau în timpul desfășurării unei întruniri, precum și cu scopul de a afla sursa jurnalistului. De asemenea, dacă jurnalistul a fost împiedicat să își desfășoare activitatea prin amenințare cu moartea sau fiindu-i provocată vătămarea medie a integrității corporale sau a sănătății, pedeapsa propusă este de închisoare de la 3 la 6 ani, cu amendă de până la 75 000 de lei și cu privarea de a ocupa anumite funcții de până la 5 ani.

Totodată, Codul contravențional va fi completat cu un articol nou care se referă la imixtiunea în activitatea mass-mediei. Astfel, imixtiunea nejustificată în activitatea jurnalistului cu scopul de a împiedica ori de a restrânge exercitarea liberă a activității, dacă fapta nu constituie infracțiune, se va sancționa cu amendă de la 1 500 până la 3 000 de lei.

Amendamentele au fost înregistrate la un proiect de lege care conține mai multe măsuri de protecție a femeilor împotriva violenței și hărțuirii. Raportul pentru lectura a doua a acestei inițiative legislative a fost aprobat de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, iar documentul urmează a fi examinat în ședință plenară.   

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: