Două săptămâni de lock down total la Kiev. Se închid inclusiv școlile și grădinițele
Full Article 1 minutes read

Două săptămâni de lock down total la Kiev. Se închid inclusiv școlile și grădinițele

Începând de luni, 5 aprilie, în capitala Ucrainei vor intra în vigoare restricții mai dure în legătură cu creșterea numărului de infectări și decese asociate cu noul tip de coronavirus. Anunțul a fost făcut de către primarul de Kiev Vitalii Kliciko, pe 31 martie, scrie agenția Interfax.

Astfel, vor fi închise toate școlile și grădinițele. Transportul public, atât cel terestru, cât și metrourile, vor funcționa în conformitate cu un program special. Vor putea să circule liber doar angajații întreprinderilor care nu își pot sista activitatea. Restricțiile vor fi valabile cel puțin până pe 16 aprilie.

Totodată, șefii companiilor și întreprinderile sunt îndemnați să organizeze munca la distanță, iar atunci când există posibilitate, să trimită angajații în concediu. Restaurantele vor putea să-și continue activitatea numai cu livrare sau la pachet.

Totodată, iarmaroacele alimentare sunt închise din 1 aprilie.

***

Potrivit celui mai recent bilanț, în ultimele 24 de ore în Ucraina au fost testați pozitiv cu coronavirus peste 17,5 mii de oameni, iar 421 de oameni au murit. Cea mai gravă situație este în regiunile Kiev, Odesa și Hmelnițk.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: